Πάγια ρύθμιση με 24 δόσεις για χρέη σε Εφορία και Ταμεία

Οι θεσμοί απορρίπτουν την κυβερνητική ρύθμιση για 120 δόσεις σε μισθωτούς συνταξιούχους και αγρότες

Με τα χρέη των νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων προς την Εφορία και τα Ταμεία να αυξάνονται με ρυθμό ενός δισ. ευρώ τον μήνα η κυβέρνηση αναζητεί εναγωνίως λύσεις προκειμένου να διευκολυνθούν πολίτες και επιχειρήσεις ώστε να μειώσουν τα ποσά που οφείλουν, να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί τους και να πάρει έτσι μπροστά η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Ωστόσο οι θεσμοί βάζουν αρκετά προσκόμματα σε μια γενναία ρύθμιση που θα μπορούσε να φθάσει έως και τις 120 δόσεις, όχι μόνο για επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες που δεν μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που και αυτός αντιμετωπίζει πολλές «παιδικές ασθένειες» και δύσκολα κάποιος μπορεί να ενταχθεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, αυτό που φαίνεται να προχωράει άμεσα είναι η αύξηση του αριθμού των 12 δόσεων της πάγιας ρύθμισης σε 24 για οφειλές σε Εφορία και Ταμεία.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση

Ακολουθήστε το BHMA στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο BHMA
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk