Οι πρώην μέσοι των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντιστοίχως, Εστεμπάν Καμπιάσο και Μίκαελ Εσιέν, αλλά και ο αθλητικός διευθυντής της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Κριστιάν Καραμπέ, παρευρέθηκαν τη Δευτέρα (17/12) σε συνάντηση μεταξύ παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που έχουν γράψει ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UEFA στη Νιόν.

Πέραν των τριών προαναφερθέντων, το «παρών» έδωσαν οι Φλορέν Μαλουντά, Ρικάρντο Καρβάλιο, Στίβεν ΜακΜάναμαν, Λουίς Γκαρθία και Γέρζι Ντούντεκ, αλλά και οι Σέλια Σάσιτς και Λορά Ζορς ως εκπρόσωποι του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Στόχος της συνάντησης ήταν να γίνει ενδελεχής κουβέντα γύρω από σημαντικότατα ζητήματα σχετικά με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τους συμμετέχοντες να μοιράζονται τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει και τα συμπεράσματα στα οποία έχουν καταλήξει βάσει (και) της εμπειρίας τους. Στην ατζέντα υπήρχαν θέματα όπως ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ, η χρήση του Video Assistant Referee (VAR), η μορφή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και το βεβαρημένο πρόγραμμα των ομάδων ανά αγωνιστική σεζόν.

Τη συνάντηση συντόνισαν ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Τζιόρτζιο Μαρκέτι, και ο ποδοσφαιρικός σύμβουλος της UEFA και θρύλος του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, Λουίς Φίγκο.

«Ενδιαφέρουσα συνάντηση για το καλό του παιχνιδιού με του πρέσβεις της UEFA», ήταν το σχόλιο του Καρεμπέ στη σχετική φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram.

Η ανάρτηση του Καρεμπέ: