Αυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ήταν εντυπωσιακό, ήταν μοναδικό. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν ν’ αποκλείσουν την Μίλαν κατακτώντας μια παλικαρίσια, μια τεράστια πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας μάλιστα εκτός διοργάνωσης τους ροσονέρι. Για το αγωνιστικό «θαύμα» του Ολυμπιακού υπάρχει εξήγηση. Δουλειά, πλάνο και καθημερινή προσπάθεια στο Ρέντη για να μπορέσουν τελικά οι πειραιώτες να κοντράρουν την Μίλαν, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ.

To10.gr αποκαλύπτει με το σημερινό ρεπορτάζ ένα γεγονός που είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό και δικαιώνει απόλυτα την προσπάθεια που γίνεται από τον Πέδρο Μαρτίνς, τους συνεργάτες του και φυσικά τους παίκτες της ομάδας του λιμανιού. Όπως μετά από κάθε παιχνίδι έτσι και μετά την αναμέτρηση με την ιταλική ομάδα, οι παίκτες ενημερώθηκαν για τις μετρήσεις που κατέγραψαν τα GPS στην αναμέτρηση απέναντι στους ροσονέρι. Και δεν χωρά αμφιβολία πως τα στοιχεία ήταν εντυπωσιακά και φανερώνουν την δουλειά που κάνουν κάθε μέρα οι πειραιώτες στο προπονητικό τους κέντρο στο Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως είχε πολλές δυνάμεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης αλλά παράλληλα υπάρχει και μια ακόμα κατηγορία, που οι μετρήσεις «έσπασαν τα κοντέρ» στο παιχνίδι με την Μίλαν. Η ένταση στα τρεξίματα, η ένταση στα σπριντ των παικτών του Ολυμπιακού στην «μάχη» με τους ροσονέρι ήταν επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ. Ναι, καλά διαβάσατε. Οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έλεγαν πως οι σχετικές καταγραφές έπιασαν τον μέσο όρο των ομάδων του πιο απαιτητικού πρωταθλήματος της Ευρώπης κι αυτό είναι εντυπωσιακό επίτευγμα. Θα πρέπει μάλιστα εδώ να σημειωθεί ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση βλέποντας τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ο Πορτογάλος κόουτς της ομάδας του λιμανιού είχε μόνο καλά λόγια για την δουλειά που κάνει το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, ειδικά μάλιστα στον συγκεκριμένο τομέα καθώς όλοι γνωρίζουν τις απαιτήσεις που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο, ότι οι Ιταλοί έδωσαν συγχαρητήρια στον Μαρτίνς μετά το τέλος του αγώνα για την δουλειά του στον Ολυμπιακό, εστιάζοντας μάλιστα και στα όσα προαναφέραμε.

Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με τον Πορτογάλο τεχνικό και οι ρυθμοί προπόνησης στο Ρέντη είναι πολλές φορές εξοντωτικοί. Το πρόγραμμα του προπονητή φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού, Χρήστου Μουρίκη σε συνεργασία φυσικά με τον Μαρτίνς έχει αλλάξει τα δεδομένα για τους ερυθρόλευκους σ’ ένα νευραλγικό τομέα και οι παίκτες είναι οι πρώτοι που αναγνωρίζουν την ποιότητα της προπόνησης.

Το ζητούμενο φυσικά για τους ερυθρόλευκους είναι να συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς και αυτό θα γίνει με την σκληρή δουλειά στο προπονητικό κέντρο των πειραιωτών στο Ρέντη. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει άλλωστε την ευρωπαϊκή του πορεία, οι απαιτήσεις παραμένουν υψηλές και σίγουρα οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορούν να ανταποκριθούν και στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.