• Αναζήτηση
 • Έκθεση του Jurij Šubic, διακοσμητή του Μεγάρου Σλήμαν

  Τιμώντας τον καλλιτέχνη, το Νομισματικό Μουσείο εγκαινιάζει, σήμερα 5 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00, έκθεση με έργα του.

  Σαν σήμερα πριν από 139 χρόνια, στις 5 Δεκεμβρίου 1879, έφτασε στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του Ερρίκου Σλήμαν και του Ερνέστου Τσίλερ, ο Σλοβένος ζωγράφος Jurij Šubic. Αποστολή του να κοσμήσει με τις ιδέες και το ταλέντο του το Μέγαρο Σλήμαν, το Ιλίου Μέλαθρον.

  Ο Όμηρος, ο Ησίοδος, ο Πίνδαρος, ο Λουκιανός, αλλά και ο Γκαίτε, αποτέλεσαν πηγές έμπνευσης για τον Šubic, ο οποίος άφησε με αυτόν τον τρόπο το καλλιτεχνικό του ίχνος στην ταυτότητα του κτηρίου, ολοκληρώνοντας το έργο του στο Ιλίου Μέλαθρον στις 13 Οκτωβρίου 1880.

  Τιμώντας τον καλλιτέχνη, το Νομισματικό Μουσείο εγκαινιάζει, σήμερα 5 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00, έκθεση με έργα του.

  Το έργο του καλλιτέχνη χαρακτηρίζει «το πνεύμα του συνεχούς διαλόγου ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, και της ματιάς των διαφορετικών παραδόσεων των ευρωπαϊκών κρατών πάνω στην κληρονομιά της αρχαιότητας» τονίζει η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.

  Η έκθεση, με τίτλο ο «διακοσμητής» του Μεγάρου Σλήμαν, διοργανώνεται από την Εθνική Πινακοθήκη της Σλοβενίας, το Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας και την Πρεσβεία Δημοκρατίας της Σλοβενίας στην Αθήνα, με την ευκαιρία της κρατικής επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ (Borut Pahor). Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, ενώ στην εκδήλωση θα παραστεί ο Σλοβένος υπουργός Πολιτισμού Dejan Presicek.

  Διάρκεια της έκθεσης από 5 Δεκεμβρίου έως 14 Ιανουαρίου 2019.

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk