H «Πάπισσα Ιωάννα», το graphic novel του σκιτσογράφου Δημήτρη Χαντζόπουλου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του περιοδικού «Athens Review of Books», παρουσιάζεται την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στις 18.30, στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (είσοδος από Πειραιώς 100, στάση μετρό Κεραμεικός).

Πολιτικός γελοιογράφος, ο Χαντζόπουλος κατέχει εξ επαγγέλματος την παιγνιώδη, σκανταλιάρικη και ενίοτε βέβηλη ματιά στα πράγματα, το δηκτικό χιούμορ και την καυστική γλώσσα που χαρακτηρίζουν τη ροϊδική γραφή, έχοντας το πλεονέκτημα της δημιουργικής συγγένειας με τον συγγραφέα του 19ου αιώνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πέτρος Μαρτινίδης, αρχιτέκτονας και συγγραφέας, ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Μίλτος Φραγκόπουλος, ιστορικός Τέχνης, μεταφραστής, συγγραφέας και ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης, η «Πάπισσα Ιωάννα» γιορτάζει τα 100 τεύχη της «Athens Review of Books», που συμπληρώθηκαν με το τεύχος Νοεμβρίου 2018 το οποίο κυκλοφορεί με αφιέρωμα στον αμερικανό συγγραφέα Φίλιπ Ροθ.