Πάνω από 10 δέματα που περιείχαν περίπου 170 κιλά ακατέργαστη κάνναβη και δυο καλάσνικοφ άφησαν πίσω τους οι κακοποιοί που έπεσαν το απόγευμα της Πέμπτης σε μπλόκο αστυνομικών της Διεύθυνσης Ιωαννίνων σε δύσβατη δασική περιοχή στην Βήσσανη Πωγωνίου κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Όταν οι διακινητές αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι ένας άντρας της ΕΛ.ΑΣ.. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 39χρονος από την Αλβανία. Στη συνέχεια οι συνεργοί του τράπηκαν σε φυγή προς τη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές Αρχές εξετάζουν με βάση τα στοιχεία που ανέγραφε η ταυτότητα του 39χρονου αν έχει απασχολήσει στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών ή άλλα αδικήματα. Ως προς τον αριθμό των διακινητών εκτιμάται πως ήταν πάνω από τρία άτομα κάποιοι εκ των οποίων έφεραν τον οπλισμό και κάποιοι μετέφεραν τα σακιά με τα ναρκωτικά. Ερευνάται επίσης και ο τελικός αποδέκτης του φορτίου.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Χθες (22-11-2018) το απόγευμα, στο πλαίσιο εξακρίβωσης πληροφορίας για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών μέσω της Ελληνοαλβανικής μεθορίου στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κινούμενοι πεζή σε δύσβατη δασική περιοχή της Βήσσανης, Πωγωνίου, δέχθηκαν αιφνίδια πυρά πολεμικού τυφεκίου kalashnikov.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα 39χρονος αλλοδαπός και αμυδρά αστυνομικός.

Στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 13 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 166 κιλών και 200 γραμμαρίων καθώς και δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov .

Παθών αστυνομικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

Στην ευρύτερη περιοχή διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση προς εντοπισμό και σύλληψη έτερων δραστών ενώ συλλέγεται προανακριτικό υλικό.