Ποτέ ο Ιανουάριος δεν προσφερόταν για κινήσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα σε μια ομάδα. Έχει συμβεί, ιδιαίτερα παλαιότερα, να υπάρξουν «λαχεία». Που μετά από 4-5 μήνες άρχισαν να προσαρμόζονται και να κάνουν τη διαφορά. Είναι όμως σπάνιο να έρθει κάποιος ποδοσφαιριστής στα μέσα της σεζόν, να μπει σε μια ομάδα και να αλλάξει τα δεδομένα με το «καλημέρα».

Στον Παναθηναϊκό η προεργασία για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει από τη… λήξη της προηγούμενης. Χωρίς άγχος, χωρίς βιασύνες, χωρίς να είναι απαραίτητο πως θα υπάρξει κάποια μεταγραφή. Απλά «τσεκάρονται» περιπτώσεις. Και ο Νταμπίζας… ξεψαχνίζει την πιάτσα. Με δεδομένους, πάντα, τους περιορισμούς που θα υπάρχουν ξανά. Δηλαδή με τη δυνατότητα της απόκτησης ενός Έλληνα άνω των 23 ετών και απεριόριστων κάτω απ’ αυτή την ηλικία. Αλλά, έτσι κι αλλιώς, δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί περισσότερες της μίας μεταγραφής τον Γενάρη. Κι αυτή υπό προϋποθέσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως φέρεται να «κλειδώνει» για τους «πράσινους» η μία μεταγραφή τον ερχόμενο Γενάρη, με τη σύμφωνη γνώμη και του Γιάννη Αλαφούζου. Άλλωστε, από τη στιγμή που ο Παϊρότζ… αγνοείται, ο mr ΣΚΑΪ θα είναι αυτός που θα δώσει τη συγκατάθεση για να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός στις ενέργειες που θα ζητηθούν από προπονητή και τεχνικό διευθυντή. Και οι δύο τελευταίοι φαίνεται πως καταλήγουν στην απόκτηση τουλάχιστον ενός ποδοσφαιριστή, που θα αφορά τη μεσοεπιθετική γραμμή. Γι’ αυτό και έφεραν και τον Αρμενάκα για δοκιμή.

Ο Αρμενάκας έχει την ευχέρεια να παίζει και στα πλάγια και πίσω από τον επιθετικό. Άλλωστε, ο Αντονί Μουνιέ είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσει να βοηθήσει, αφού οι τραυματισμοί συνεχίζουν να τον ταλαιπωρούν, ο Άλτμαν δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα επιστρέψει. Και οι δύο αποτελούσαν, στα αρχικά πλάνα του Δώνη, δύο από τους ποδοσφαιριστές που θα αποδεικνύονταν πολύτιμοι και σημαντικοί. Αλλά επί της ουσίας δεν έχουν βοηθήσει στο ελάχιστο.

Φυσικά, για να γίνει μεταγραφή θα πρέπει να υπάρξει και ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής. Που θα είναι σίγουροι στον Παναθηναϊκό ότι θα μπορέσει να μπει και να ενσωματωθεί άμεσα. Που δεν θα χρειαστεί να γίνουν δεύτερες σκέψεις. Η δοκιμή του ομογενούς μεσοεπιθετικού αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχει. Να βεβαιωθούν πως θα είναι έτοιμος, σε 1,5 μήνα από τώρα, να μπει και να προσφέρει άμεσα και να μη χρειαστεί χρόνος προσαρμογής. Αν ο Παναθηναϊκός πάρει τον Αρμενάκα θα έχει επί της ουσίας κλείσει τη βασική του ανάγκη, δεν θα έχει… σπαταλήσει τη μεταγραφή άνω των 23 ετών και θα έχει όλο το χρόνο, δίχως άγχος, να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του. Και ίσως να κοιτάξει για την έλευση κάποιου κεντρικού αμυντικού πιο έμπειρου.

Πιθανή η αποχώρηση

Όσον αφορά τους παίκτες του ρόστερ, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να προκύψει κάποια αποχώρηση. Είτε μέσω πώλησης, είτε μέσω λύσης συμβολαίου, που να αφορά παίκτη που δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής, αν και περίμενε πως θα συμβαίνει το αντίθετο.

Και δεν εννοούμε, φυσικά, τον Σιφναίο ο οποίος αναμένεται να δοθεί δανεικός, αλλά άλλη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες ακούγονται ολοένα και περισσότερο σενάρια για μεγάλη πρόταση ομάδας του εξωτερικού για ποδοσφαιριστή του ρόστερ. Κι αν έχει… έξι μηδενικά, δεν αποκλείεται να υπάρξει deal.