Η UNICEF, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, επέλεξε σήμερα τη Μίλι Μπόμπι Μπράουν, την πρωταγωνίστρια της σειράς του Netflix «Stranger Things», ως τη νεαρότερη πρέσβειρα καλής θέλησης του οργανισμού, και η 14χρονη θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας: «Ακούστε μας».

«Θέλω να ασχοληθώ με θέματα όπως η εκπαίδευση και η βία και το τέλος του εκφοβισμού και… να διασφαλίσω ότι τα παιδιά θα ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον και θα έχουν καθαρό νερό» είπε η Μπράουν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Η 14χρονη πρωταγωνίστρια, υποψήφια για βραβείο Emmy, που υποδύεται στο «Stranger Things» ένα κορίτσι με ειδικές δυνάμεις το οποίο προσπαθεί να βοηθήσει στη διάσωση ενός αγνοούμενου παιδιού, είχε μιλήσει παλαιότερα για το bullying και πέρυσι διέγραψε τον λογαριασμό της στο Twitter έπειτα από πλήθος σχολίων με υβριστικό περιεχόμενο.

Η επιλογή της για τη θέση της πρέσβειρας καλής θέλησης της UNICEF συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά και γίνεται αφότου η ίδια συμπαρουσίασε τους εορτασμούς της 70ης επετείου της UNICEF στη Νέα Υόρκη το 2016, παίρνοντας συνέντευξη στη σκηνή από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ερωτηθείσα εάν θα ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας η Μπράουν είπε στο Reuters: «Ακούστε μας. Η νεολαία είναι πολύ ισχυρή».

Η νεαρή ηθοποιός δεσμεύτηκε επιπλέον να μιλήσει εκ μέρους εκατομμυρίων παιδιών και νέων, οι φωνές των οποίων δεν ακούγονται, να ρίξει φως σε καταστάσεις από τις οποίες υποφέρουν τα ευάλωτα παιδιά παγκοσμίως και να διασφαλίσει ότι τα παιδιά γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να τα εμψυχώσει.

Η Μπράουν επισήμανε ότι θα χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό της, τον οποίο «ακολουθούν» περισσότεροι από 18 εκατομμύρια χρήστες στο Instagram.

Η Μίλι Μπόμπι Μπράουν είναι επίσης το νεαρότερο πρόσωπο που εντάχθηκε στον κατάλογο του περιοδικού Time με τις 100 ισχυρότερες προσωπικότητες παγκοσμίως.

«Καθώς αναλαμβάνω τα καθήκοντα της πρέσβειρας καλής θέλησης της UNICEF, μοιράζομαι αυτόν τον τίτλο με μια ηρωίδα μου, τη σπουδαία Όντρεϊ Χέπμπορν, που είχε πει κάποτε: «Καθώς μεγαλώνεις, θα ανακαλύψεις ότι έχεις δύο χέρια, ένα για να βοηθάς τους άλλους και ένα για να βοηθάς εσένα», είπε η Μπράουν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω» πρόσθεσε.