Τι και αν έχει κλείσει ήδη 18 χρόνια στο ΝΒΑ. Τι και αν τον βαραίνουν τα 1205 ματς της regular season που έχει αγωνιστεί με Μέμφις Γκρίζλις, Λος Άντζελες Λέικερς, Σικάγο Μπουλς και Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο Πάου Γκασόλ δηλώνει πως θα αρχίσει να σκέφτεται την απόσυρση σε… δύο καλοκαίρια από τώρα, δηλαδή όταν θα έχει πατήσει τα 40, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Athletic»:

«Σε δύο καλοκαίρια ίσως το σκεφτώ λίγο παραπάνω. Αγαπώ αυτό που κάνω και δουλεύω σκληρά για να βρεθώ σε αυτό το επίπεδο, προκειμένου να ακολουθήσω τον ρυθμό του παιχνιδιού και την εξέλιξη του αθλήματος σε καθημερινή βάση. Υπερηφανεύομαι γι’ αυτό και αυτό είναι που με κάνει αυτός που είμαι σήμερα».

Ο Γκασόλ φέτος είναι χειρότερος από ποτέ βάσει αριθμών, αφού αγωνίζεται κατά μέσο όρο 17.4 λεπτά, έχοντας 6.8 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 1 μπλοκ ανά ματς. Ωστόσο παραμένει ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες στα παρκέ του ΝΒΑ και ακόμα και σε ρόλο βετεράνου πλέον, θα είναι σημαντικό κομμάτι είτε στους Σπερς είτε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα τον εμπιστευθεί στο μέλλον μιας και το συμβόλαιό του την επόμενη χρονιά είναι μερικώς εγγυημένοι από τα Σπιρούνια του Πόποβιτς.