Ο Σλοβένος διεθνής πορτιέρε της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιαν Όμπλακ, ένας εκ των κορυφαίων γκολκίπερ αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι Ροχιμπλάνκος κινδυνεύουν να χάσουν ένα βασικότατο μέλος της οικογένειάς τους τονΓενάρη με τον παίκτη να είναι δυσαρεστημένος που δεν έχει λάβει βελτιωμένο συμβόλαιο συνεργασίας.

Σύμφωνα πάντα με όσα μεταφέρει η ισπανική ιστοσελίδα δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για τον σύλλογο, καθώς όπως σε προηγούμενες περιπτώσεις έτσι και τώρα ο  τερματοφύλακας έχει πει στον πρόεδρο Ενρίκε Θερέθο, ότι επιθυμεί αύξηση των οικονομικών του απολαβών. Όταν ρωτήθηκε τη Δευτέρα στο περιθώριο εκδήλωσης για τη βράβευσή του πόσο καιρό περιμένει να μείνει στην Ατλέτικο, απάντησε:  «Δεν ξέρω, για την στιγμή είμαι εδώ»

Ο Όμπλακ έχει συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους της Μαδρίτης μέχρι το 2021 αλλά δεν έχει δεχθεί κάποια βελτίωση στα οικονομικά δεδομένα από το 2016, μόνο ενδείξεις ότι κάτι θα συμβεί ενώ ταυτόχρονα σχεδόν όλα το υπόλοιπο ρόστερ της ομάδας έχει δει τις αναμενόμενες βελτιώσεις στα συμβόλαιά του.Η Ατλέτικο από πλευράς της δεν ανησυχεί για αυτό το γεγονός καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετά χρόνια μέχρι την εκπνοή του συμβολαίου αλλά και μια ρήτρα ύψους 100 εκατομμυρίων για όποιον θελήσει να τον αποκτήσει.

Σύμφωνα με την Mundo Deportivo, η ομάδα έχει προσφέρει βελτιωμένο συμβόλαιο στον έμπειρο κίπερ, όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές. Η πρώτη ήταν πριν το τέλος της περυσινής σεζόν, όταν ήταν ακόμα άγνωστο το αν θα μετακομίσει ο Γκριεζμάν στη Βαρκελώνη. Τότε οι άνθρωποι της ομάδας είχαν προσφέρει ένα συμβόλαιο στον Σλοβένο, τέτοιο που θα τον καθιστούσε τον «πιο ακριβοπληρωμένο τερματοφύλακα στον πλανήτη». Μέχρι το σημείο που επιτρέπουν τα οικονομικά όρια της La Liga. Ο Όμπλακ αρνήθηκε.

Λίγους μήνες μετά με τη σεζόν να έχει ξεκινήσει, η Ατλέτικο χτύπησε και πάλι την πόρτα του Όμπλακ. Η προσφορά που του έγινε ήταν παρόμοια με την πρώτη. Ο Σλοβένος αρνήθηκε και πάλι. Από τότε δεν έχουν έρθει ξανά σε επαφή. Αλλά οι Ροχιμπλάνκος έχουν εκπλαγεί από τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αξίζει να αναφέρουμε ξανά ότι η ρήτρα που έχουν βάλει στο συμβόλαιό του είναι τέτοια που δείχνει πολύ καλά αν υπολογίζουν ή όχι τον 25χρονο στη Μαδρίτη.