Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Παναχαϊκή μίλησε ο Κώστας Κατσουράνης στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της νέας σεζόν που ξεκινάει σήμερα για τη Football League ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να μιλάει για άνοδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το 2016 φτιάξαμε ένα πενταετές πλάνο. Γίνανε οι απαραίτητες επενδύσεις και ήδη βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Φτιάξαμε νέα γηπεδάκια στην Αγυιά, καλλωπίστηκε το γήπεδο και το βοηθητικό, ενώ βγάλαμε και τον πρώτο ποδοσφαιριστή με επαγγελματικό συμβόλαιο, τον Ιάσωνα Σταυρόπουλο. Αυτό αποδεικνύει την δυναμική της ομάδας, όταν με τις πρώτες επενδύσεις βλέπεις τέτοια αποτελέσματα. Ξεκινήσαμε επαγγελματικές Ακαδημίες με τμήματα Κ16, Κ17 και Κ20 με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Βέβαια οι ακαδημίες θέλουν και γήπεδα για τα παιδιά, άρα και περισσότερες επενδύσεις. Έχουμε πάρει ήδη μία άνοδο, ενώ στην περσινή καταπληκτική, κατά τη γνώμη μου, χρονιά η ομάδα μάζεψε 73 βαθμούς (με 22 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες) που σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα έδιναν άνοδο. Έχουμε αρκετά πράγματα ακόμα να βελτιώσουμε όμως ακόμα.

Η κατάσταση δεν είναι ιδανική, υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες. Άλλαξαν οι συνθήκες, απ’ όταν ξεκινήσαμε. Είχαμε κάποιες αποχωρήσεις από τη Συμμαχία και το βάρος έπεσε στον πρόεδρο και τους εναπομείναντες Συμμάχους. Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά η εμπειρία μου τόσα χρόνια μου λέει ότι δεν γίνεται να μην επηρεαστεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς το ποδοσφαιρικό τμήμα και η πρώτη ομάδα. Ο βασικός στόχος για μένα είναι η ομάδα να κάνει μια ανάλογη πορεία με την περσινή και να παίξει κατά το δυνατό ακόμα πιο ωραίο ποδόσφαιρο. Αξιολογήσαμε το ρόστερ και βάσει της φιλοσοφίας και του πλάνου μας δημιουργήσαμε μία ομάδα με περισσότερο βάθος και ποιότητα, που βέβαια μένει να φανεί στο γήπεδο. Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι υπέρ μας, αλλά η ομάδα θα είναι και πάλι ανταγωνιστική. Πήραμε ξένους σε κομβικές θέσεις που χρειαζόμασταν ποιότητα. Δεν μπορώ να οριοθετήσω σαν στόχο την άνοδο, όταν μετά από δύο χρόνια και κάτι, η ομάδα δεν έχει καν το δικό της γυμναστήριο να γυμνάζονται οι παίκτες. Στόχος παραμένει η ανάδειξη ποδοσφαιριστών που θα επανδρώσουν την αντρική ομάδα και θα μπορούν να αγωνιστούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό».