Ο Πρίντεζης «συνάντησε» τον Ντικούδη

Ο «υπαρχηγός» του Ολυμπιακού φτασε τα 1.383 ριμπάουντ καριέρας στην Basket League και «έπιασε» στη 19η θέση της σχετικής λίστας τον Δήμο Ντικούδη

Ο Πρίντεζης «συνάντησε» τον Ντικούδη

Ο «υπαρχηγός» του Ολυμπιακού φτασε τα 1.383 ριμπάουντ καριέρας στην Basket League και «έπιασε» στη 19η θέση της σχετικής λίστας τον Δήμο Ντικούδη

Οχτώ από τα 50 ριμπάουντ του Ολυμπιακού στο σημερινό παιχνίδι με τον Ήφαιστο μάζεψε ο Γιώργος Πρίντεζης και με αυτά σημείωσε ένα προσωπικό επίτευγμα. Έφτασε τα 1.383 ριμπάουντ καριέρας στην Betshop Basket League και «έπιασε» στη 19η θέση της σχετικής λίστας τον Δήμο Ντικούδη.

Ακόμη ο «υπαρχηγός» του Ολυμπιακού με την 344η εμφάνιση του στην κατηγορία, ξεπέρασε τον Νίκο Οικονόμου και μοιράζεται την 24η θέση της αντίστοιχης λίστας με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο του Περιστερίου Βίκος Cola.

Ενδιαφέρουν κι αυτά…

*Ο Ζακ ΛεΝτέι έγινε ο 1ος παίκτης του Ολυμπιακού και ο 9ος συνολικά της φετινής Betshop Basket League που έφτασε σε «double-double» με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ.

*Ο Ολυμπιακός κράτησε τον Ήφαιστο στους 46 πόντους και σημείωσε την κορυφαία αμυντική επίδοση της φετινής Betshop Basket League. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 56 πόντων που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ από τον Προμηθέα το Σάββατο στην Πυλαία.

Ήταν η 4η φορά στην τελευταία πενταετία που οι ερυθρόλευκοι είχαν παθητικό μικρότερο των 50 πόντων.

2015-16 Ολυμπιακός – Λαύριο Aegean Cargo 108-39

2016-17 Ολυμπιακός – Αρκαδικός 89-44

2016-17 Ολυμπιακός – Κύμη 93-45

Η καλύτερη περσινή επίδοση του Ολυμπιακού στο περσινό Πρωτάθλημα ήταν εκείνη των 51 πόντων που δέχτηκε στο ΣΕΦ από τα Τρίκαλα BC Aries (86-51).

*Οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το παιχνίδι έχοντας 50 ριμπάουντ που είναι ρεκόρ της φετινής Betshop Basket League. Το προηγούμενο ήταν τα 47 που είχαν το Λαύριο Aegean Cargo στη 2η, η Κύμη, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Άρης στα παιχνίδια τους το Σάββατο.

*Με τους τρεις πόντους του, ο Βασίλης Τολιόπουλος έφτασε τους 200 στην κατηγορία.

*Παίρνοντας μόνο τρεις πόντους από τη γραμμή του φάουλ, ο Ήφαιστος ισοφάρισε τη χαμηλότερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος αφού τρεις εύστοχες βολές είχε και ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Η ομάδα της Λήμνου ισοφάρισε και το αρνητικό ρεκόρ επιθετικών ριμπάουντ έχοντας πέντε, όσα ο Άρης κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και το Περιστέρι Βίκος Cola με τον Χολαργό.

*Ο Ήφαιστος έμεινε στις επτά ασίστ ισοφαρίζοντας και αυτό το αρνητικό ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος αφού τον ίδιο αριθμό είχε το Λαύριο Aegean Cargo κόντρα στον Άρη.

*Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου σημειώνοντας 22 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, είχε τη χειρότερη επίδοση των τριών πρώτων αγωνιστικών αφού 23 είχε το Λαύριο Aegean Cargo χθες στο ΟΑΚΑ.

*Στατιστικά έκανε τη χειρότερη εμφάνιση των τριών πρώτων αγωνιστικών κάτι που δείχνουν οι 27 βαθμοί του στο σύστημα αξιολόγησης του Πρωταθλήματος, το ranking. Η προηγούμενη χαμηλότερη επίδοση ήταν οι 35 βαθμοί που είχε χθες το Λαύριο Aegean Cargo κόντρα στον Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

*Τόσο ο Σον Έβανς όσο και ο Αντουέιν Ουίγκινς ξεπέρασαν σήμερα τα 100 αμυντικά ριμπάουντ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.