Προκλητικός Ζάεφ: Η μόνη Μακεδονία στον κόσμο είναι η δική μας

«Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία»

Προκλητικός εμφανίστηκε εκ νέου ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ λέγοντας πως «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας».

«Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε» δήλωσε σε συνέντευξή του στο MKD, λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς στην Ουάσιγκτον επανέλαβε πως ο «μακεδονικός λαός» θα διαθέτει μια διεθνώς αναγνωρισμένη πατρίδα με «επιβεβαιωμένη και αναγνωρισμένη μακεδονική γλώσσα». «Κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί την μακεδονική μας ταυτότητα πλέον» είπε.

Ο κ. Ζάεφ παραδέχτηκε ότι η προσθήκη του προσδιορισμού «Βόρεια» στο όνομα της χώρας δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή, ειδικά στην διασπορά της πΓΔΜ στη Βόρεια Αμερική, όμως επισημαίνει πως τα οφέλη της συμφωνίας είναι περισσότερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk