Ολομέλεια χωρίς θρησκευτικά σύμβολα ζητά από το ΣτΕ η Ένωση Αθέων

Η Ένωση Αθέων ζητεί να αφαιρεθεί η εικόνα της Παναγίας από το ΣτΕ κατά την συζήτηση για το μάθημα των θρησκευτικών

Την αποκαθήλωση όλων των θρησκευτικών συμβόλων από την αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκεί όπου πρόκειται να συζητηθούν αύριο οι αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, ζήτησε δια του δικηγόρου της, Βασιλείου Σωτηροπούλου, η Ένωση Αθέων και πέντε προσφεύγοντες σχετικά.

Την Παρασκευή 21/9, με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη, θα συζητηθούν οι πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολειά, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών.

Το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα (ως προς την αποκαθήλωση), θα ανακοινωθεί κατά τη έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Στο ΣτΕ έχουν βεβαίως κατατεθεί και παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών- η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Στην αντίπερα όχθη, των προσφευγόντων, βρίσκονται η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες.

Τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk