Διευκρινίσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το «Ασημένιο Βέλος»

Σε διευκρινήσεις σχετικά με την άφιξη στην Ελλάδα και την παρουσίαση στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, του ιταλικού τρένου ETR 480, που έχει την ονομασία Pendolino και παρέχει την υπηρεσία «Ασημένιο Βέλος», προχώρησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε διευκρινήσεις σχετικά με την άφιξη στην Ελλάδα και την παρουσίαση στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, του ιταλικού τρένου ETR 480, που έχει την ονομασία Pendolino και παρέχει την υπηρεσία «Ασημένιο Βέλος», προχώρησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει οποιαδήποτε «έκπτωση» στις υπηρεσίες που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι καλεσμένοι στο πρώτο ταξίδι της αμαξοστοιχίας στο ελληνικό δίκτυο, κατά το οποίο και έπιασε ταχύτητα 213 χλμ./ώρα. Σημειώνεται ότι τα Pendolino είναι τρένα κατασκευής του 1997, πλήρως ανακαινισμένα, που πιάνουν ταχύτητες ως 250 χλμ./ώρα.

«Το τραίνο ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να εκτελέσει δοκιμαστικά δρομολόγια επί του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου. Η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την παρουσίαση του συρμού στη ΔΕΘ ελήφθη στο πλαίσιο της επικείμενης αναβάθμισης των υπηρεσιών της εταιρείας, που θα υλοποιηθεί με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής. Εξάλλου, οι καινοτομίες και εξαγγελίες μελλοντικών προϊόντων και υπηρεσιών είθισται να γίνονται στο πλαίσιο κλαδικών ή γενικών εκθέσεων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και η συνεχίζει: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαβεβαιώνει άπαντες ότι το τροχαίο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων υποδομής θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εκτέλεση των δρομολογίων στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επίσης, σε ό,τι αφορά στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εντός του συρμού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώνει ότι ουδεμία “έκπτωση” πρόκειται να κάνει σε αυτές τις υπηρεσίες, που οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στο πρώτο ταξίδι του “Ασημένιου Βέλους”».

«Στόχος μας παραμένει να γίνει το τραίνο “Πρώτη Επιλογή” στη μετακίνηση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και είμαστε απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στον στόχο αυτόν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk