• Αναζήτηση
 • ΔΕΘ: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Γιατρός των Γιατρών του Κόσμου εξετάζει παιδάκι, την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014, στο Άργος. Οι Γιατροί του Κόσμου, επιτείνουν τις δράσεις τους στο εσωτερικό της χώρας ενισχύοντας τα υπάρχοντα προγράμματα και τα κοινωνικά δημοτικά Ιατρεία. Στα πλαίσια αυτά ομάδα των Γιατρών του κόσμου αποτελούμενη από Παιδίατρο και Οδοντίατρο βρίσκεται για τρεις ημέρες την πόλη του Άργους. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (File: 13924257.jpg )

  Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ στο πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου που στήθηκε με την υποστήριξη της ΔΕΗ.

  Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης, «για ακόμη μία χρονιά στην έκθεση στήνουμε ένα πρωτοβάθμιο ιατρείο ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν, να ‘ρθουν σε επαφή μαζί μας και αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, να συνεχίσουμε τη φροντίδα».

  Στην 83η ΔΕΘ, στο περίπτερο – πολυϊατρείο, λειτουργούν τρία ιατρεία: Γενικό-Παθολογικό, Παιδιατρικό και Οφθαλμολογικό, όπου εθελοντές γιατροί παρέχουν δωρεάν προληπτικό έλεγχο και πρωτοβάθμια κλινική εξέταση, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

  «Πέρσι εξετάστηκαν 7000 άτομα, φέτος εκτιμούμε ότι θα είναι παραπάνω», ανέφερε ο κ. Κανάκης.

  Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο έκθεση φωτογραφίας και θα προβάλλονται βίντεο με τις αποστολές που πραγματοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει και ενημερωτικό υλικό για τους επισκέπτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για το πολυετές έργο των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Κοινωνία