• Αναζήτηση
 • Μάτι: Οι κάτοικοι επιχειρούν να ξαναστήσουν τη ζωή τους

  «Το κρίμα στον λαιμό τους. Να τους κάψει ο Θεός». Αυτά είναι μερικά από τα λόγια των κατοίκων στο Μάτι, έναν μήνα μετά την τραγωδία που χτύπησε τη χώρα. Ο χρόνος για τον άλλοτε πανέμορφο οικισμό σταμάτησε λίγο μετά τις 18.00 της 23ης Ιουλίου

  «Το κρίμα στον λαιμό τους. Να τους κάψει ο Θεός». Αυτά είναι μερικά από τα λόγια των κατοίκων στο Μάτι, έναν μήνα μετά την τραγωδία που χτύπησε τη χώρα. Ο χρόνος για τον άλλοτε πανέμορφο οικισμό σταμάτησε λίγο μετά τις 18.00 της 23ης Ιουλίου. «Σαν να έγινε ένας πόλεμος, να έπεσαν βόμβες ναπάλπ, να χάθηκαν όλα και να πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή», λένε όσοι από τους κατοίκους προσπαθούν τις μέρες που πέρασαν να ξαναστήσουν τη ζωή τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

  Με τη γραφειοκρατία να είναι σε κάθε τους βήμα, χωρίς ρεύμα, χωρίς βασικές υποδομές και το κυριότερο: με το βαρύ φορτίο να αντέξουν να ζήσουν εκεί όπου έγινε τόπος μαρτυρίου για τους δικούς τους ανθρώπους, τους φίλους, τους γείτονες.

  Εχουν περάσει 35 ημέρες από τη στιγμή που η κόλαση φωτιάς έφερε τον θάνατο για 97 ανθρώπους και προκάλεσε μια ανυπολόγιστη καταστροφή. Οποιος πάει ακόμη και τώρα στο Μάτι για να συνομιλήσει με τους μόνιμους κατοίκους του οικισμού διαπιστώνει ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Ολόκληρη η περιοχή είναι μια νεκρή ζώνη. Από τον Αγιο Ανδρέα μέχρι τη διασταύρωση της Ραφήνας το βράδυ επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι.

  Διαβάστε περισσότερα στο in.gr

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk