Ιδιάζουσα και σπάνια περίπτωση χαρακτήρισε τη βλάβη της ηλεκτροδρότησης στην «Υδρα ο πρόεδρος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), Νικόλαος Χατζηαργυρίου, σύμφωνα με τον οποίο δύτες προσπαθούν να εντοπίσουν σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαρροή στο βασικό υποβρύχιο καλώδιο. Η Ύδρα πάντως ηλεκτροδοτείται, «καθώς μπήκε σε λειτουργία το εφεδρικό υποβρύχιο καλώδιο ηλεκτροδότησης».

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ.Χατζηαργυρίου, αναφερόμενος στη βλάβη ώς ιδιάζουσα περίπτωση, επισήμανε ότι «υπήρξε ένα ταυτόχρονο σφάλμα στα δύο τμήματα του δικτύου και στο ένα από τα δύο υποβρύχια καλώδια τροφοδότησης και στο εναέριο κομμάτι που ήταν στην πλευρά της Πελοποννήσου».

«Ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί το σφάλμα, μπέρδευε τις ενδείξεις που είχαμε στα όργανα καταγραφής και εποπτείας του δικτύου» διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ και πρόσθεσε ότι «ενώ έγιναν μεγάλες προσπάθειες από τα συνεργεία με επιτόπιες επιθεωρήσεις σε όλο το δίκτυο, ήταν δύσκολο να βρεθεί το βραχυκύκλωμα, καθώς στο εναέριο καλώδιο δεν ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού, δεν μπορούσαν να το δουν τα συνεργεία και έγιναν εξειδικευμένες μετρήσεις προκειμένου να εντοπιστεί».

«Η Ύδρα ταλαιπωρήθηκε πολύ τις τελευταίες ημέρες. Από την πλευρά μας έγινε ό,τι ήταν δυνατό, ο ΔΕΔΔΗΕ εξέφρασε τη λύπη του από την πρώτη στιγμή και θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει το νησί» είπε ο κ. Χατζηαργυρίου και επισήμανε ότι «υπάρχουν και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 3 ΜW (γεννήτριες ηλεκτροδότησης), που βρίσκονται πάνω στο πλοίο με δεξαμενές πετρελαίου, έτοιμα να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρικό ρεύμα το νησί εάν χρειαστεί».