Σαράντα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κ. Μακεδονία

Στα σαράντα ανέρχεται ο αριθμός κρουσμάτων του ιού Δυτικού Νείλου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, φέτος, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Δημήτρη Χατζηβρέττα.

Στα σαράντα ανέρχεται ο αριθμός κρουσμάτων του ιού Δυτικού Νείλου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, φέτος, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Δημήτρη Χατζηβρέττα.

Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός αφορά τα κρούσματα από την άνοιξη έως και την περασμένη Πέμπτη και τα περισσότερα εξ αυτών καταγράφηκαν στην Ημαθία και στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

«Τριάντα από αυτούς έχουν ήδη αποχωρήσει από το νοσοκομείο, ωστόσο είχαμε δύο θανάτους στην Ημαθία, ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών, τα οποία είχαν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό» είπε ο κ. Χατζηβρέττας.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι η βροχή έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην έξαρση του φαινόμενου του αυξημένου πληθυσμού των κουνουπιών. «Από τις 25 ως τις 28 Ιουνίου η βροχή που έπεσε ήταν 237 χιλιοστά με την ετήσια βροχή να είναι στα 400 χιλιοστά, κατά μέσο όρο» είπε ο κ. Χατζηβρέττας και πρόσθεσε: «Μόνο στο διάστημα αυτό έπεσε πάνω από τη μισή βροχή όλου του έτους».

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι από την πλευρά της ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί απρόσκοπτα το τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, που ξεκίνησε το 2017, ενώ υπάρχει συντονισμός με τις όμορες περιφέρειες και τους δήμους για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων. Σημείωσε ότι από τις 14 Απριλίου έχει ξεκινήσει η εναέρια προνυμφοκτονία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην έναρξη του καλοκαιριού και η ακμαιοκτονία.

Ο κ. Χατζηβρέττας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα μετά την Ιταλία, Σερβία και Ουγγαρία σε πληθυσμό κουνουπιών και ότι ο συγκεκριμένος ιός του Δυτικού Νείλου έχει σημανθεί και στις χώρες αυτές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk