Σήμερα Δευτέρα ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Όπως αιφνιδιαστικά αποφασίστηκε από το υπουργείο Παιδείας, δεν θα δοθούν τελικά αύριο Τρίτη τα βαθμολογικά στοιχεία για την εισαγωγή στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, αλλά σήμερα το απογευμα.

Μετά τις 17:00 λοιπόν αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ λήγει σήμερα η αγωνία για χιλιάδες νέους και νεες που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο.

Κατά τα άλλα, και όπως έχει ήδη επισημανθεί:

-Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών (Νομικές, Ψυχολογίες), αναμένεται να καταγραφεί σταθερότητα και μικρή άνοδος στα περιζήτητα τμήματα του πεδίου. Ωστόσο δεν αναμένεται οι βάσεις να ανέβουν περισσότερο από 100 μόρια, με εξαίρεση τα Παιδαγωγικά που θα ανέβουν εκατοντάδες μόρια πανελλαδικά.

– Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών Επιστημών (Πολυτεχνεία, Φυσικομαθηματικές), αναμένεται γενική πτώση βάσεων. Στις σχολές υψηλής ζήτησης του κέντρου βέβαια αναμένεται μικρότερη πτώση.

– Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, των Επιστημών Υγείας (Ιατρικές Σχολές) αναμένεται επίσης πτώση βάσεων. Μάλιστα εκτιμάται ότι εφέτος στην Ιατρική Αθήνας είναι πολύ πιθανό η βάση εισαγωγής να είναι λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια.

– Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής, αναμένεται σταθερότητα βάσεων και μικρή άνοδος σε κάποιες σχολές.

Τέλος, οι βάσεις εισαγωγής στις Στρατιωτικές Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Σχολές σε όλα τα πεδία θα κυμανθούν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τα περυσινά.