Μάτι: Πλήρη ασυνεννοησία των Αρχών «δείχνει» το πόρισμα της Περιφέρειας

Ένα απίστευτο αλαλούμ για τις πρώτες ώρες που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική με εθελοντές να ενημερώνουν για την πορεία της πυρκαγιάς, την Πολιτική Προστασία να ζητά ενισχύσεις στην αντίθετη κατεύθυνση προς Διώνη αλλά και υπάλληλοι να τρέχουν από φωτιά σε φωτιά χωρίς να έχουν οδηγίες από την Πυροσβεστική έρχεται στο φως.

Ένα απίστευτο αλαλούμ για τις πρώτες ώρες που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική με εθελοντές να ενημερώνουν για την πορεία της πυρκαγιάς, την Πολιτική Προστασία να ζητά ενισχύσεις στην αντίθετη κατεύθυνση προς Διώνη αλλά και υπάλληλοι να τρέχουν από φωτιά σε φωτιά χωρίς να έχουν οδηγίες από την Πυροσβεστική έρχεται στο φως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ» όπου παρουσιάζεται το αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα που συνέταξε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΠΠ)της Περιφέρειας Αττικής, φαίνεται πως τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς επικράτησε το απόλυτο αλαλούμ ενώ υπήρχε πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ των υπευθύνων που χειριζόντουσαν την κατάσταση.

Στο σημείωμα αυτό περιγράφονται αναλυτικά – από τη σκοπιά της ΑΔΠΠ – όλα όσα έγιναν από το μεσημέρι της παραμονής της καταστροφής μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσιάζει το Έθνος:

– Στις 17:00 ενημερώνεται για πρώτη φορά η υπηρεσία για φωτιά στο Νταού Πεντέλης. Ο τμηματάρχης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής ενημερώνεται από μέλος της Εθελοντικής Ομάδας ΠΠ ΜΑΚΙΠ που δραστηριοποιείται στην Πάρνηθα και άκουσε για «πυρκαγιά μέσω ασύρματων επικοινωνιών». Ενημερώνεται η περιφερειακή σύμβουλος κ. Τσούπρα και ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας κ. Παπαχρυσοβέργης. Επικοινωνία με την υπεύθυνη πολιτικής προστασίας του δήμου Ραφήνας που «προσπαθεί να αποκτήσει εικόνα για τη φωτιά»

– Στις 17:10 Δύο υπάλληλοι ξεκινούν να κινητοποιούν δήμους της Αττικής (Αθηναίων, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Μαραθώνα) για να συνδράμουν στη φωτιά με μηχανήματα

– Στις 17:30 Ο τμηματάρχης πολιτικής προστασίας Δυτικής Αττικής επικοινωνεί με την υπεύθυνη πολιτικής προστασίας του δήμου Ραφήνας που «δεν έχει ακριβή εικόνα της κατάστασης». Εθελοντές ενημερώνουν ότι η φωτιά βρίσκεται προς Καλλιτεχνούπολη

– Στις 18:00 Ζητείται από στέλεχος της πολιτικής προστασίας Κεντρικού, Βόρειου, Δυτικού και Νότιου τομέα Αθηνών «να επιστρέψει στο κτήριο της διεύθυνσης στην Αθήνα δεδομένου ότι είχε αποχωρήσει για την οικία του μετά το πέρας του ωραρίου καθώς είχε προγραμματιστεί τις βραδινές ώρες να μεταβεί στην περιοχή της φωτιάς στη Δυτική Αττική (σ.σ. στην Κινέτα)

– Στις 18:03 και στις 18:07 το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ στέλνει δύο φαξ και ζητά μέσα για συνδρομή της Πυροσβεστικής. Σε αυτά αναγράφεται ότι η φωτιά κινείται προς Διώνη με αντίθετη, δηλαδή, φορά από την πραγματική προς Μάτι-Νέα Μάκρη

– Στις 18:00-19:00 η Ρένα Δούρου ζητά την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας για τις 20:30

– Στις 19:00 Η κ. Τσούπρα επιστρέφει στα γραφεία της Περιφέρειας στην Παλλήνη και δεν αναφέρθηκε προς κανένα από τα στελέχη της Περιφέρειας «κάποιο αίτημα του Πυροσβεστικού Σώματος ή άλλου φορέα για συνδρομή ή άλλες άλλες ενέργειες»

– Στις 19:30 Ξεκινά σειρά επικοινωνιών προκειμένου να εξασφαλιστούν λεωφορεία για την εκκένωση του ΚΑΑΥ της Αεροπορίας στο Ζούμπερι. Μέχρι τις 21.30 έχει γίνει συνεννόηση με τους μεταφορείς να κινηθούν προς το Μάτι στη θέση Αγία Μαρίνα για να παραλάβουν πολίτες υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής. Διατίθενται12 λεωφορεία που στάθμευσαν στη λεωφόρο Μαραθώνος. Η Πυροσβεστική δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν μέχρι το Μάτι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk