Μαρτυρία γενναίας διάσωσης ηλικιωμένων στο Μάτι

‘Δύο στενά πιο πέρα έμενε ένας ασθενής μου 81 ετών με τη γυναίκα του η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και είναι τετραπληγική. Την σήκωσα στα χέρια την έβαλα στο αυτοκίνητο.’

Μόνιμος κάτοικος στο Μάτι. Εκεί ζει με τη μητέρα του και τη σύντροφό του η οποία απουσίαζε. Το σπίτι τους και το αυτοκίνητό τους κάηκαν ολοσχερώς. Οι ίδιοι όμως σώθηκαν.

Ο Παναγιώτης Ράμφος με τη ψυχραιμία του και το θάρρος του έσωσε όχι μόνο μέλη της οικογένειά του αλλά και γείτονες όταν η φωτιά πλησίαζε απειλητικά.

«Ήμουν σπίτι όταν είδα τον καπνό. Επειδή ασχολούμαι με το ψάρεμα και μπορώ να “διαβάσω” τον καιρό, κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Πήγα σε ένα φίλο μου, κοντά στο σπίτι και του είπα : “Πάρε την οικογένεια σου, ότι πολύτιμο έχεις και φύγε στη θάλασσα”. Κίνησα για το σπίτι μου», αναφέρει ο κ. Ράμφος.

Συνεχίζοντας την συγκλονιστική μαρτυρία του ο κ. Ράμφος υπογραμμίζει «έφτασα σπίτι, ντύθηκα, “βούτηξα” τη μητέρα μου, ένα μπουκάλι νερό και την έβαλα στο αμάξι. Δύο στενά πιο πέρα έμενε ένας ασθενής μου 81 ετών με τη γυναίκα του η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και είναι τετραπληγική. Την σήκωσα στα χέρια την έβαλα στο αυτοκίνητο και είπα στον άνδρα της να πάνε στη θάλασσα. Μπήκα και εγώ στο αμάξι και πήγα τη μητέρα μου στη θάλασσα».

Τις τραγικές εικόνες που ακολούθησαν περιγράφει ο κ. Ράμφος. «Εκρήξεις αυτοκινήτων, “έβρεχε” φωτιά. Καιγόσουν. Κάναμε μια ομάδα για να βοηθήσουμε τους εγκαυματίες και να σκεπάσουμε πτώματα στην Αργυρά Ακτή σκίζοντας τέντες από κατάστημα. Το κάναμε για να μην τα βλέπουν οι επιζώντες και παθαίνουν μεγαλύτερο πα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk