Η κυβέρνηση είναι φανερό πως βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης.
Το σοκ που υπέστη από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής είναι μοναδικό, ξεπερνά κι εκείνο της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007.
Το τραγικό γεγονός που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας άφησε βαριά τη σκιά του στο κυβερνητικό σχήμα, κλόνισε κι αποδιοργάνωσε κι αυτόν ακόμη τον πρωθυπουργό.
Αυτή την ώρα προσωπικά ο κ. Τσίπρας, αλλά και συνολικά οι υπουργοί της κυβέρνησης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα καθολικό κύμα αμφισβήτησης και απόρριψης, που διαπερνά σύμπασα την κοινωνία και ολόκληρη τη χώρα.
Αποτέλεσμα τόσο του μεγέθους της τραγωδίας, όσο και των χειρισμών που ακολούθησαν.
Ο μεγάλος αριθμός θυμάτων κλόνισε την κοινωνία και οι χειρισμοί φανέρωσαν ένα σχήμα ενοχικό και κουτοπόνηρο.
Το βράδυ της Δευτέρας αποκαλύφθηκαν κατ’ απόλυτο τρόπο οι διαχειριστικές ανεπάρκειες του σχήματος που μας κυβερνά, και μαζί φανερώθηκαν σε πανεθνικό δίκτυο οι απέλπιδες προσπάθειες μιας ενοχικής και ανήμπορης ηγεσίας να αμβλύνει τις άκρως δυσμενείς εντυπώσεις της τραγωδίας.
Ο συνδυασμός των δύο δοκίμασε πραγματικά τον πρωθυπουργό.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση. Και το γνωρίζει, όπως το γνωρίζουν και οι συνεργάτες του.
Βρίσκονται στην κυριολεξία κυκλωμένοι από τη φωτιά των ενοχών και των ευθυνών. Και αναζητούν εναγωνίως διέξοδο. Την οποία ωστόσο δεν μπορούν να βρουν.
Μόνο ο χρόνος θα προσφέρει μια κάποια λύση.
Ο κ. Τσίπρας λοιπόν θα επιχειρήσει στο προσεχές διάστημα να εξαγοράσει χρόνο, προκειμένου να μεταβάλλει κάπως τις αρνητικές συνθήκες. Και θα τον διεκδικήσει με κινήσεις εντυπωσιασμού.
Οι πιο γνωστικοί πάντως του περιβάλλοντός του κρυφολένε ότι δεν αρκούν. Η πολυδιαφημισμένη επικοινωνιακή δεινότητά του σχήματός του απεδείχθη φούσκα. Και επιπλέον δεν έχει πάγκο, δεν υπάρχουν εντός του σχήματός του πρόσωπα ικανά να μεταδώσουν αίσθημα ανανέωσης, αλλαγής και μεταρρύθμισης.
Γι’ αυτό και το πιθανότερο είναι να μην κερδίσει ούτε τον πανδαμάτορα χρόνο που διεκδικεί.
Επί της ουσίας εξήντλησε το χρόνο του.
Τρεισήμισι χρόνια απεδείχθησαν υπεραρκετά για να αποκαλυφθεί η κενότης του σχήματός του.