• Αναζήτηση
 • Ζάκυνθος: Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο χωριό Καλαμάκι

  Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο χωριό Καλαμάκι στη θέση Βροντόνερο στη Ζάκυνθο. Την ίδια στιγμή πύρινα μέτωπα υπάρχουν σε Πάρο και Εύβοια.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο χωριό Καλαμάκι στη θέση Βροντόνερο στη Ζάκυνθο. Την ίδια στιγμή πύρινα μέτωπα υπάρχουν σε Πάρο και Εύβοια.

  Στη Ζάκυνθο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, και σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε με δύο εστίες: Η μία πιο κοντά στο χωριό και η δεύτερη κοντά στην πρώτη.

  Την ένταση της πυρκαγιάς ενισχύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

  Μεγάλη είναι η ενίσχυση από αέρος, με ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δυο Πετσετέρ και ένα ελικόπτερο Έρικσον, ενώ στο έργο των πυροσβεστών συμβάλλουν ιδιωτικές υδροφόρες, αλλά και του δήμου Ζακύνθου.

  Η φωτιά δεν απειλεί το χωριό Καλαμάκι, καθώς μαίνεται χιλιόμετρα μακριά από αυτό στο βουνό.

  Πύρινα μέτωπα σε Πάρο και Εύβοια
  Πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη σε Πάρο και Εύβοια. Και στις δύο περιπτώσεις στις περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι.

  Συγκεκριμένα, πυρκαγιά εξελίσσεται αυτή την ώρα τη βορειοδυτική Εύβοια, στο όρος Καντήλι, στη Δημοτική Ενότητα Διρφύων.

  Το Πυροσβεστικό Σώμα ενημερώθηκε στις 16.30 και κινητοποίησε 5 οχήματα, 8 πυροσβέστες, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος Πετζετέλ.

  Στο μεταξύ, φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.45 και στην Πάρο, στην περιοχή Ασπριές, στην κορυφή βουνού. Στο σημείο επιχειρούν 2 οχήματα με 4 πυροσβέστες.

  Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν απειλούνται κατοικίες ενώ, αν και πνέουν ισχυροί άνεμοι, τα εναέρια μέσα μπορούν να πετάξουν πάνω από τις περιοχές.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk