Καμιά μέριμνα δεν έχει ληφθεί για αντιπλημμυρικά έργα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή τη χθεσινή καταιγίδα που έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αύλειος χώρος του νοσοκομείου και τμήμα του υπογείου του κτιρίου που στεγάζει τις χειρουργικές κλινικές.

Την Κυριακή κατά την απογευματινή καταιγίδα που έπληξε πολλές περιοχές της Αθήνας, συσσωρεύθηκαν νερά της βροχής στο προαύλιο του νοσοκομείου, έξω από το κτίριο που στεγάζει τις χειρουργικές κλινικές με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβες σταθμευμένα οχήματα αλλά και να εισέλθουν νερά στον υπόγειο χώρο του κτιρίου, όπου βρίσκονται αποθήκες.

Το συγκεκριμένο σημείο, που απέχει 30 μέτρα από τη Λεωφόρο Μεσογείων βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του δρόμου, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να μετατρέπεται σε «λίμνη».

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι το πρόβλημα οφείλεται στα έργα που έγιναν για το Μετρό και έκτοτε δεν ελήφθη μέριμνα για αντιπλημμυρικά έργα.

Επίσης αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι, θα έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις, όπως καθαρισμός φρεατίων και να τοποθετηθούν προστατευτικά μέσα σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου, ώστε όταν βρέχει να εκτρέπουν το νερό και να μην κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι.

«Ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα κατόπιν εορτής θα κινητοποιηθεί το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα εντός του Νοσοκομείου πριν θρηνήσουμε θύματα», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.