• Αναζήτηση
 • Από σήμερα, Τρίτη, οι αιτήσεις για το έκτακτο επίδομα της Περιφέρειας

  Από την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ξεκινά, σήμερα, Τρίτη, η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών στην Περιφέρεια Αττικής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.

  Για τους πληγέντες, που δεν πρόλαβαν ή δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα, θα συνεχιστεί η υποβολή αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών.

  Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του Υπουργείου που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά και ώρες 8.00-20.00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος. Οι ημερομηνίες έχουν ως εξής:
  30/7 έως 1/8 τα επίθετα τα οποία αρχίζουν από Α-Ι
  2/8 έως 3/8 τα επίθετα τα οποία αρχίζουν από Κ-Μ
  4/8 έως 5/8 τα επίθετα τα οποία αρχίζουν από Ν-Π και
  6/8 έως 7/8 τα επίθετα τα οποία αρχίζουν από Ρ-Ω

  Για την υποβολή των αιτήσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα μετην ώρα προσέλευσης των πληγέντων.

  Οι πληγέντες πολίτες συμπληρώνουν τυποποιημένο έντυπο αίτησης διπλής όψης με ενσωματωμένη τυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση και απαιτείται μόνο η συμπλήρωση των στοιχείων τους.

  Σημειώνεται ότι οι πληγέντες, πέραν του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ή 6.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, για τις κατοικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, θα αποζημιωθούν πρόσθετα για τις ζημιές που υπέστησαν τα κτήρια και ο περιβάλλων χώρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

  Δείτε τα έντυπα των αιτήσεων.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk