Αγοραπωλησίες ναρκωτικών ακόμα και μέσα σε σχολικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιούσαν μέλη σπείρας που εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τρεις ανήλικοι, μέλη της σπείρας, είχαν το ρόλο του διακινητή σε ανήλικα και νεαρά άτομα.

Όσον αφορά στην εξάρθρωση της σπείρας, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που είχαν, συνέλαβαν 20 άτομα, ηλικίας από 17 έως 39 ετών, στο Αγρίνιο, στην Αθήνα και στην Κεφαλονιά, ενώ αναζητούνται οκτώ ακόμα άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, η σπείρα διακίνησε σε λιγότερο από ένα χρόνο 50 κιλά κάνναβης και περίπου ένα κιλό κοκαΐνης, τα οποία είχε προμηθευτεί από την Αττική και την Αλβανία.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία και Κεφαλονιά, πραγματοποιήθηκαν 19 έρευνες σε σπίτια μελών της σπείρας, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων 428 γραμμάρια κάνναβης, ένα πυροβόλο όπλο που περιείχε τρία φυσίγγια στο γεμιστήρα του, δυο αρχαία χάλκινα νομίσματα, ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, ένα σπαθί τύπου ματσέτα, ένα στιλέτο, ένα γκλοπ, μία σιδερογροθιά, το χρηματικό ποσό των 4.860 ευρώ, έξι ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούσαν αγοραπωλησίες ναρκωτικών, 35 κινητά τηλέφωνα και πολλές κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες, πολλοί από τους οποίους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση