• Αναζήτηση
 • Στο πλευρό των πληγέντων οι ομογενείς, στο Μόντρεαλ

  Στο πλευρό των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα σπεύδουν οι ομογενείς μας από το Μόντρεαλ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στο πλευρό των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα σπεύδουν οι ομογενείς μας από το Μόντρεαλ.
  Το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ, η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ και η Επιτροπή Magic Mission σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μοντρεάλ, ανέλαβαν άμεσα πρωτοβουλία να στηρίξουν τις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών.
  Συγκεκριμένα κάλεσαν όλη την Ελληνική Παροικία να σπεύσει άμεσα να συμμετάσχει σε μια, «ζωτικής σημασίας», όπως αναφέρουν, ερανική κινητοποίηση, υποστηρίζοντας και βοηθώντας οικονομικά την Επιτροπή Magic Mission. Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα αποσταλεί στους Δήμους που έχουν πληγεί, ώστε να στηριχτούν οικονομικά οι οικογένειες των θυμάτων.
  Επιπλέον, την Κυριακή, 29 Ιουλίου, 2018, οργανώνουν συναυλία με την ευγενική συμμετοχή των καλλιτεχνών της Παροικίας, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων που θα προστεθούν στο σκοπό αυτής της προσπάθειας.
  Το 100% του ποσού που θα συγκεντρωθεί, χωρίς αφαίρεση εξόδων, θα δοθεί στην Επιτροπή Magic Mission για την ενίσχυση του εράνου.
  Όπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση τους : «Καλούμε ολόκληρη την Ελληνική Παροικία να επιδείξει, για μια ακόμη φορά, την ευαισθησία και την αλληλεγγύη της στην τραυματισμένη μας πατρίδα».
  «Είμαστε όλοι μας συγκλονισμένοι», επισημαίνει σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ κ. Νικόλας Παγώνης, προσθέτοντας «παρακολουθούμε με τρόμο όσα συμβαίνουν στην πατρίδα.
  Η συγκίνηση μας», συνέχισε, «είναι τεράστια για τα θύματα και για τις καταστροφές που η φονική πυρκαγιά προξένησε.
  Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους κατοίκους της περιοχής και κινητοποιούμαστε για να προσφέρουμε οικονομική βοήθεια προς τους Δήμους εκείνους που σήμερα καλούνται να ξανακτίσουν στα αποκαΐδια μιας ζωής που χάθηκε τόσο άδικα», κατέληξε.
  Κοινωνία