• Αναζήτηση
 • Ξεκινάνε το Σάββατο οι κατεδαφίσεις κτηρίων στο Μάτι

  Από αύριο ξεκινάνε οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στην περιοχή Μάτι, που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά και κόστισε τη ζωή 87 πολιτών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Από αύριο ξεκινάνε οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στην περιοχή Μάτι, που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά και κόστισε τη ζωή 87 πολιτών.

  Οι κατεδαφίσεις θα πραγματοποιηθούν για την προστασία των πολιτών, καθώς κρίνεται επικίνδυνη η παρουσία τους, δεδομένου ότι τα κτήρια μπορεί να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή.

  Για αυτόν τον λόγο, πρώτα θα κατεδαφιστούν τα κτήρια τα οποία θεωρούνται πλήρως ακατάλληλα.

  Νωρίτερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ζήτησε τον έλεγχο και την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις πληγείσες περιοχές.

  Συγκεκριμένα σε επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παλλήνης ανέφερε ότι υπάρχουν ρέματα τα οποία «περιορίζονται από ιδιωτικές κατασκευές (κατοικίες – μάντρες κ.λπ.) καθώς και από δημοτική οδοποιία».

  Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για ότι τέθηκαν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο «οι αδυναμίες και οι παθογένειες από την πλευρά της Πολιτείας – όλα τα προηγούμενα χρόνια – και οι στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν στον οικιστικό ιστό».

  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπό το πρίσμα αυτό «με ευθύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος δημιουργείται εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης οικιστικών στρεβλώσεων». Αρχικά θα καταγραφούν όλα τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες των περιοχών, και ακολούθως θα σχεδιαστεί ακόμα και από την αρχή – όπου κριθεί αναγκαίο – ο τρόπος δόμησης, ώστε να μην ξαναβιώσει η χώρα ανάλογες τραγωδίες όπως αυτή στο Μάτι, εξηγούσαν.

  Κοινωνία