• Αναζήτηση
 • Επιτυχία για την Ελλάδα στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

  Ακόμα μια επιτυχία για την Ελλάδα στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) (www.ibo2018.org) που διεξήχθη από 15 έως 22 Ιουλίου 2018 στη Τεχεράνη του Ιράν. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει με 3 χάλκινα μετάλλια που

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ακόμα μια επιτυχία για την Ελλάδα στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) (www.ibo2018.org) που διεξήχθη από 15 έως 22 Ιουλίου 2018 στη Τεχεράνη του Ιράν. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει με 3 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Αριστοτέλης Αναστόπουλος (4ο ΓΕΛ Πύργου), η Πετρούλα Λεβεντάκη (ΓΕΛ Νέας Αλικαρνασσού) και η Βικτώρια Ζάρρου (ΓΕΛ Ξυλοκάστρου) και 1 εύφημο μνεία που κατέκτησε ο Αχιλλέας Ελευθεράκης (ΓΕΛ Δροσιάς Χαλκίδας). Στην αποστολή συμμετείχαν ως συνοδοί η Δρ. Ελευθερία Κραββαρίτη (ΕΔΙΠ, Τμ. Βιολογίας ΕΚΠΑ) και ο Ασημάκης Ταλαμάγκας (Βιολόγος-Εκπ., Εκπ. Καίσαρη).
  Οι τέσσερις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2018, τον οποίο διοργανώνει η ΠEΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Η Ελλάδα συμμετέχει στην ΙΒΟ από το 2005 και είναι η έβδομη φορά από το 2010 που πετυχαίνει διακρίσεις. Ο συνολικός απολογισμός είναι 13 χάλκινα μετάλλια και 7 εύφημες μνείες.
  Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές ανταγωνίζονται -όπως και κάθε χρόνο -περίπου διακόσιους εβδομήντα μαθητές/τριες από 71 χώρες- που στα σχολεία της πατρίδας τους αποκτούν περισσότερες γνώσεις Βιολογίας και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την Ολυμπιάδα.
  Οι μαθητές, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα κυρίως στο Τμήμα Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α., καθώς και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Στόχος ήταν να καλυφθούν ελλείψεις, οι οποίες αφορούν τη διδασκαλία της  Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk