• Αναζήτηση
 • Aντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής: Τρέχαμε πίσω από τα γεγονότα

  Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει εκκένωση της περιοχής του Ματιού, σημειώνοντας πως «σχέδια έχεις με φυσιολογικές συνθήκες».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Προσπάθεια να υποστηρίξει τις ενέργειες που έκανε για την προστασία των κατοίκων του Ματιού κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς της Δευτέρας, έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που δεν προχώρησε το σχέδιο εκκένωσης των περιοχών της Ανατολικής Αττικής.

  Μιλώντας στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Φιλίππου παραδέχθηκε την έλλειψη σχεδίου λέγοντας «τρέχαμε πίσω από τα γεγονότα» και μεταβιβάζοντας την ευθύνη στους κατοίκους είπε: «Ποιός σας είπε ότι αν λέγαμε στον κόσμο να φύγει, θα έφευγε;».

  Ο αντιπεριφερειάρχης επιχείρησε να ακυρώσει τη σημασία του μέτρου της εκκένωσης, λέγοντας ότι είναι προληπτικό και στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Τί να κάναμε; Να παίρναμε ντουντούκα μέσα στη φωτιά; Πώς θα γινόταν πρακτικά; Ποιοί θα έμπαιναν στη φωτιά; Και οι αστυνομικοί άνθρωποι είναι…».

  Και επιμένοντας στην ορθότητα των κρατικών ενεργειών διαχείρισης της κατάστασης, που στοίχισε τη ζωή σε 83 ανθρώπους μέχρι τώρα, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, είπε: «Έστω κι έβγαινε η ανακοίνωση. Σπίτι-σπίτι πως θα πας για να ελέγξεις;»

  Σε ερώτηση αν υπάρχουν σχέδια εκκένωσης, ο κ. Φιλίππου υποστήριξε ότι υπάρχουν σχέδια, «αλλά έχουμε και τον απρόβλεπτο παράγοντα. Σχέδια έχεις με φυσιολογικές συνθήκες. Η φωτιά εξαπλώθηκε μέσα σε ένα τέταρτο» και κάλεσε τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν «γιατί δεν πέρασαν περιπολικά να διώξουν τον κόσμο».

  Τέλος, ο κ.Φιλίππου σημείωσε ότι αν γύριζε ο χρόνος πίσω δεν ξέρει αν θα έκανε κάτι διαφορετικό και εκτίμησε ότι οι άνθρωποι που χάθηκαν δεν μπορούσαν να σωθούν και συμπλήρωσε ότι αν η Λεωφόρος Μαραθώνος είχε μείνει ανοιχτή «θα είχαν χαθεί κι άλλοι τόσοι».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk