• Αναζήτηση
 • Σε εξέλιξη φωτιά για 3η ημέρα σε Γεράνεια Όρη και Καλλιτεχνούπολη

  Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα Γεράνεια Όρη αυτή τη στιγμή, καθώς η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι πυρκαγιές στην Κινέτα και την Καλλιτεχνούπολη παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη για τρίτη ημέρα. Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι.

  Σημειώνεται, ότι χθες εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

  Τόσο στα Γεράνεια Όρη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας βρίσκονται κλιμάκια από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος για να εξακριβωθούν οι ακριβείς αιτίες των πυρκαγιών.
  Αυτή τη στιγμή η εικόνα που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα πύρινα μέτωπα στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαμορφώνεται ως εξής:

  στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη η πυρκαγιά εξελίσσεται στον ορεινό όγκο και στην κατάσβεσή της επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη
  στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής λαμβάνουν μέρος 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές και 1 ελικόπτερο

  Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας, Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης και στο Κακόπετρο Πλατανιά Χανίων.

  Στις πυρκαγιές της Αττικής συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο καθώς και 2 A/Φ από την Ιταλία, ενώ αναμένεται βοήθεια και από τη Ρουμανία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

  Το Πυροσβεστικό Σώμα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση των εν εξελίξει δασικών πυρκαγιών.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk