Συγκινητική είναι η μεγάλη προσέλευση των πολιτών στα Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Θριάσιο», «Ελπίς», προκειμένου να δώσουν αίμα για τους δεκάδες εγκαυματίες που νοσηλεύονται. Και στα τρία νοσοκομεία η αναμονή έφθανε τις τέσσερις ώρες.

«Ατέλειωτες ουρές από εθελοντές αιμοδότες σε Σισμανόγλειο, Ελπίς, Θριάσιο. Αδέλφια, μπορείτε αύριο & σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο με μονάδα αιμοδοσίας. Το αίμα θα πάει εκεί που χρειάζεται. Μπράβο. Έτσι δίνετε κουράγιο και σε εμάς τους μαχόμενους υγειονομικούς. Υπάρχει ελπίδα.», γραφει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας κ. Πάνος Παπανικολάου.
Νωρίτερα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας είχε καλέσει, εκτάκτως, όλους όσοι μπορούν να δώσουν αίμα και παράγωγά του για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.
«Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε. Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού», αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή του το Κέντρο.
Το ΕΚΕΑ, συγκεκριμένα καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα:
Σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00π.μ.
– 14:00μ.μ.
Στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ», με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο 9:00 π.μ. – 20:00μ.μ.
Επίσης, όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει αίμα σε όλη τη χώρα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και να στηρίξει την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος.