• Αναζήτηση
 • Ξενάγηση στην Κνωσό για τον πρίγκηπα Κάρολο και Καμίλα

  Την τρίτη και τελευταία μέρα του στην Ελλάδα, θα περάσει στην Κρήτη ο Κάρολος, σήμερα, Παρασκευή, στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψης του πρίγκιπα της Ουαλίας και της συζύγου του Καμίλα, στη χώρα μας ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Στην Κρήτη, αναμένεται να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και κοινότητα προσφύγων

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, έφτασαν το μεσημέρι ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα με ιδιωτικό αεροσκάφος που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας.

  Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκαν τοπικοί φορείς. Στη συνέχεια Κάρολος και Καμίλα έφτασαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

  Στην Κνωσό, τους υποδέχθηκαν η υπουργός Πολιτισμού, Λύδια Κονιόρδου και η γγ του υπουργείου, Μαρία Βλαδάκη.

  Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν λουλούδια, καθώς και μία καρφίτσα στη δούκισσα και ένα μινωικό κύπελλο στον πρίγκιπα.

  Κάρολος και Καμίλα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού που σηματοδοτεί την ύπαρξη του μινωικού πολιτισμού στέλνοντας με την παρουσία τους ισχυρό στήριξης του ελληνικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Κνωσό, παιδιά προσέφεραν στην Καμίλα ζωγραφιές με μινωικές απεικονίσεις.

  Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους διήρκησε περίπου 50 λεπτά και πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ωστόσο ο αρχαιολογικός χώρος ήταν ανοικτός για το κοινό που παρακολούθησε από κοντά την ξενάγηση των καλεσμένων.

  Στην συνέχεια το πριγκιπικό ζεύγος θα συναντηθεί με μέλη της Βρετανικής Σχολής στους χώρους της «Βίλλας Αριάδνη».

  Επίσκεψη στις Αρχάνες

  Στις Αρχάνες Ηρακλείου είναι ο τελευταίος σταθμός της τριήμερης παρουσίας του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου και της συζύγου του, δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα.

  Εκεί ο Κάρολος και η Καμίλα, ενημερώθηκαν αρχικά για το πρόγραμμα στέγασης και ομαλής ένταξης προσφύγων, που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ και ακολούθως επισκέφθηκαν το παλαιό σχολείο Αρχανών, όπου συνομίλησαν με οικογένειες μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ και με εθελοντές του προγράμματος.

  Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις Αρχάνες, Κάρολος και Καμίλα παρακολούθησαν γιορτή με πολιτιστικές δράσεις και κρητικά παραδοσιακά προϊόντα στην πλατεία του χωριού, όπου γεύτηκαν τοπικές νοστιμιές, όπως κρασί, σταφίδες, λάδι, λουκάνικα, αρωματικά και τυριά, ενώ δύο χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς «Χανιώτη» και «Μαλεβιζιώτη», στους οποίους μάλιστα συμμετείχε και ο ίδιος ο πρίγκιπας.

  Ο Κάρολος περιηγήθηκε και σε καφενεία του χωριού συνομίλησε και χαιρέτισε πολίτες που τον υποδέχθηκαν με θέρμη, ενώ του προσφέρθηκαν δώρα, ιστορικά βιβλία κι ένα καλάθι με κρητικά προϊόντα.
  Έφτιαξε φαγητό σε πήλινο αγγείο

  Νωρίτερα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρέθηκε στους χώρους της Βρετανικής Σχολής Αθηνών στην Κνωσό, όπου παρακολούθησε τη διαδικασία παρασκευής φαγητού με βάση τα μινωικά πρότυπα. Για την παρασκευή των γευμάτων χρησιμοποιούνται υλικά της κρητικής γης που τοποθετούνται σε πήλινα αγγεία και ψήνονται σε κάρβουνα. Στον Κάρολο προσφέρθηκε, ως δώρο, ένα πύλινο δοχείο. Η επίσκεψη του ζεύγους ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στη βίλλα Αριάδνη, όπου είναι το σπίτι που κατοικούσε ο Έβανς όσο εργαζόταν για τις ανασκαφές στην Κνωσό.

  Παράλληλα, η δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφθηκε το οινοποιείο Λυραράκη και ξεναγήθηκε στο υπαίθριο μουσείο κρητικών ποικιλιών. Της προσφέρθηκαν ως δώρα κρασί ελιές και τυρί, ενώ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο παρασκευής του κρασιού.

  Κοινωνία