• Αναζήτηση
 • Ημέρα περιβαλλοντικών δράσεων στο εργοστάσιο Λιπασμάτων

  Σε πόλο έλξης όχι μόνο για τον Πειραιά θέλει να μετατρέψει ο ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας τον πρώην βιομηχανικό χώρο του εργοστασίου Λιπασμάτων και τη γύρω περιοχή

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σε πόλο έλξης όχι μόνο για τον Πειραιά θέλει να μετατρέψει ο ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας τον πρώην βιομηχανικό χώρο του εργοστασίου Λιπασμάτων και τη γύρω περιοχή, με τις διατηρητέες εγκαταστάσεις και τη χαρακτηριστική πανύψηλη καμινάδα, που έχει αναδειχθεί σε σήμα κατατεθέν.
  Λειτουργώντας στην κατεύθυνση αυτή, μετά και τη λειτουργία του πάρκου πέρυσι, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις 18 Μαΐου, ημέρα περιβαλλοντικών δράσεων, με τίτλο «Ονειρευόμαστε το μέλλον σε μια πόλη χωρίς καζάνια».

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες των όμορων της περιοχής των Λιπασμάτων σχολείων της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τον χώρο του εργοστασίου Λιπασμάτων, να συμμετέχουν στον ιστορικό περίπατο, να οικειοποιηθούν το χώρο ως δικό τους κοινόχρηστο χώρο μέσα από συγκεκριμένες δράσεις όπως δενδροφύτευση και φύτευση αρωματικών φυτών.

  Με τη βοήθεια περιβαλλοντολόγων, οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης, την ευκαιρία να δουλέψουν σε ομάδες εργασίας κάνοντας τις δικές τους προτάσεις διαχείρισης και ανάπλασης για τον πρώην βιομηχανικό χώρο συμμετέχοντας σε εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευής παιχνιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά με το ίδιο θέμα. Επιπλέον τα παιδιά, με την επίβλεψη των γυμναστών του Δήμου, θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk