• Αναζήτηση
 • Ενοχος ο Τ. Μαντέλης για το ξέπλυμα μίζας από τη Siemens

  Ένοχος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης, για «ξέπλυμα» μίζας 450.000 γερμανικών μάρκων από την εταιρεία Siemens.

  Ποινή φυλάκισης 5 ετών εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ ημερησίως, επιδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Τάσο Μαντέλη.

  Ο πρώην υπουργός δεν θα πάει φυλακή, καταβάλλοντας 140.000 ευρώ συνολικά, με τον ίδιο να διατυπώνει αίτημα προς τους δικαστές για δόσεις, προκειμένου να τον ελαφρύνουν όσο πιο πολύ μπορούν, καθώς ζει με 1.110 ευρώ σύνταξη τον μήνα, αυτός και η οικογένεια του.

  Οι δικαστές αποφάσισαν την καταβολή του ποσού σε 32 δόσεις, ενώ επιδίκασε ποσό 30.000 ευρώ, απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες, ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

  Παράλληλα, ποσό περίπου 230.000 ευρώ που είχε δεσμευτεί από λογαριασμούς του Τάσου Μαντέλη μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, θα δοθεί ως ικανοποίηση στον ΟΤΕ, και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο όπως ζήτησε ο ίδιος.

  Στη φυλακή ο Γεωργίου

  Από τη φυλακή ωστόσο δεν γλίτωσε ο Ηλίας Γεωργίου. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών. Η συνήγορος του 80χρονου θα ζητήσει αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο και άμεση αναστολή της ποινής.

  Το δικαστήριο καταδίκασε τον συνεργάτη του πρώην υπουργού Αριστείδη Μαντά, σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk