• Αναζήτηση
 • ΚΕΔΕ: Απέρριψε το σχέδιο νόμου Κλεισθένης Ι

  Με μεγάλη πλειοψηφία απέρριψε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης Ι», το οποίο δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση με το υπουργείο Εσωτερικών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με μεγάλη πλειοψηφία απέρριψε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης Ι», το οποίο δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση με το υπουργείο Εσωτερικών.

  Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης συμφώνησαν στη συνέχιση της διαβούλευσης με το Υπουργείο Εσωτερικών, στη βάση, όμως, των προτάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου του υπουργείου. Το κείμενο του ψηφίσματος, δε, θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης στην αυριανή κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ –ΕΝΠΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και εκπροσώπων των κομμάτων.

  Στο ψήφισμά της η Έκτακτή Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ καλεί τον υπουργό Εσωτερικών, την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος για την αποκέντρωση της εξουσίας και την ενδυνάμωση των θεσμών της Τοπικής Δημοκρατίας ενώ δεσμεύεται εντός τριμήνου να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στη βάση των θέσεων που έχουν διαμορφωθεί στα συνέδριά της. Μάλιστα, τα μέλη της ΚΕΔΕ καλούν την κυβέρνηση να σεβαστεί τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης και να προχωρήσει σε έναν ουσιαστικό διάλογο για την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους.

  Κατά το κλείσιμο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επανέλαβε την πρόθεση της Αυτοδιοίκησης να συνεργαστεί με το υπουργείο Εσωτερικών και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για θεσμικές αλλαγές ουσίας και μεταρρυθμίσεις με έμφαση στην αποκέντρωση και την ενίσχυση της Τοπικής Διακυβέρνησης. Υπό την προϋπόθεση όμως, όπως ξεκαθάρισε, ο κ Σκουρλέτης να λάβει σοβαρά υπόψιν του τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης και να μην επιμείνει μόνο στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Μια τέτοια επιλογή, όπως ανέφερε, διαμορφώνει σκηνικό ρήξης για το οποίο θα φέρει ο ίδιος ο υπουργός την ευθύνη.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk