• Αναζήτηση
 • Για κακούργημα διώκετα ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας του Κηφισού

  Τελευταία στιγμή άλλαξαν οι βάρδιες των οδηγών με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θέση του οδηγού ο 64χρονος, ο οποίος με τη νταλίκα του σκότωσε δύο ανθρώπους

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος καθώς και για 4 αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, ασκήθηκε στον 64χρονο οδηγό της νταλίκας που χθες το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισού ξέφυγε της πορείας του και έστειλε στο θάνατο δύο άτομα, τραυματίζοντας σοβαρά ακόμα ένα.

  Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας το όχημα διέθετε ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο δράστης υπό την επήρεια αλκοόλ είχε συλληφθεί κι άλλη φορά στο παρελθόν, οδηγώντας μάλιστα και εκείνη τη φορά επαγγελματικό όχημα.

  Συγκεκριμένα τα αδικήματα που κατηγορείται είναι:

  – Διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πραξη επήλθε θάνατος.

  – Άνθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή

  – Σωματική βλάβη από αμέλεια

  – Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού

  – Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

  Ο 64χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή.

  Τελευταία στιγμή άλλαξε η βάρδια για τον οδηγό της νταλίκας του Κηφισού

  Τελευταία στιγμή άλλαξαν οι βάρδιες των οδηγών με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θέση του οδηγού ο 64χρονος, ο οποίος με τη νταλίκα του σκότωσε δύο ανθρώπους, τη στιγμή που μια κοπέλα νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Αυτό ισχυρίζεται ο δικηγόρος του οδηγού, Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι ο εντολέας του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ αφού πρόσφατα έχασε γιο και αδερφό σε τροχαίο δυστύχημα.

  Όπως διαπιστώθηκε στις εξετάσεις που ακολούθησαν την τραγωδία, ο οδηγός της νταλίκας βγήκε θετικός σε αλκοτέστ και έχει υποβληθεί σε αιματολογικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί η ακριβής ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει. «Η ποσόστωση αλκοόλ στο αίμα του, όπως και σε κάθε οδηγό όταν πιάνει το τιμόνι, θα έπρεπε να είναι 0. Έπειτα από την εξέταση η οποία αρμοδίως έγινε, πράγματι υπάρχει ποσόστωση αλκοόλ στο αίμα του παραπάνω από το επιτρεπόμενο», είπε ο κ. Μαντούβαλος, ωστόσο, τόνισε πως: «Δεν είναι μεγάλη η ποσόστωση του αλκοόλ, όμως θα έπρεπε και κατά τη δική μου άποψη, που είμαι ο δικηγόρος του, να είναι 0».

  Σχετικά με την ταχύτητα της νταλίκας, υπογράμμισε πως δεν ήταν μεγάλη και πως «εάν υπήρχαν μπάρες ασφαλείας στο σημείο αυτό και δεν υπήρχε ένα πλέγμα μεταλλικό, το οποίο ούτε μηχανάκι δεν κρατάει, δεν θα είχε γίνει απολύτως τίποτα».

  Όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οδηγός της νταλίκας ο κ. Μαντούβαλος είπε ότι «είναι συντετριμμένος από αυτό που συνέβη, διότι και στην οικογένεια του είναι πρόσφατη η απώλεια του παιδιού του από τροχαίο ατύχημα και του αδελφού του… Το σοκ του ήταν πολύ μεγάλο. Όταν διαπίστωσε ότι έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές και ότι έχει τραυματιστεί άνθρωπος καταλαβαίνετε και εκείνη τη στιγμή και τώρα είναι σοκαρισμένος. Δεν έχει συνέλθει».

  Ερωτηθείς για το σενάριο που θέλει την νταλίκα να είχε διαφορετικές, από τις δικές της, πινακίδες είπε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως είναι ζήτημα που ερευνά η Τροχαία.

  Ο 64χρονος κρατείται σε Αστυνομικό Τμήμα της δυτικής Αττικής και σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk