Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προβλέπονται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή κατά περιόδους σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ισχυρή καταιγίδα, συνοδευόμενη και από χαλαζόπτωση, ξέσπασε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης να μετατραπούν μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια και να σημειώνεται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Παρά την ένταση των καιρικών φαινομένων και τη χαμηλή νέφωση, δεν έχουν μέχρι στιγμής -μισή ώρα μετά το ξέσπασμα της καταιγίδας- αναφερθεί σοβαρά προβλήματα στην αστυνομία ή την πυροσβεστική.

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων τόσο σε οδικούς άξονες στο κέντρο της πόλης, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές (στην ανατολική και τη δυτική πλευρά της πόλης).

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων καταγράφονται και στην περιφερειακή οδό, μία από τις πιο βασικές οδικές «αρτηρίες», όπου τα οχήματα είναι – εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και της χαλαζόπτωσης – σχεδόν ακινητοποιημένα.

Αναλυτικά:

Πέμπτη (10-05-2018)

  • Η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πιθανόν η Εύβοι
  • Μέχρι τις βραδινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά
  • Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου

Παρασκευή (11-05-2018)

  • Μέχρι τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οιΣποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
  • Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.