Την αντίθεσή της στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια διατυπώνει εκ νέου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της αλλά αυτή τη φορά και με «καρφιά» προς την Πολιτεία.

Συγκεκριμένα η ΔΙΣ σημειώνει πως «μετά από την χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διατυπώνει και πάλι την έντονη αντίθεσή της στην επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα ανάπτυξής τους μέσα σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον με πρότυπα πατρότητας και μητρότητας». Και συνεχίζει λέγοντας πως «δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να εμπιστεύεται ως βασική του αξία την οικογένεια. Δυστυχώς επικράτησε και πάλι η «πολιτική ορθότητα» ενάντια στην φυσική τάξη και το συμφέρον του παιδιού.

Στη συνέχεια όμως η ΔΙΣ εκτοξεύει «καρφιά» προς την κυβέρνηση και την Πολιτεία τονίζοντας έχει δικαίωμα να μιλάει καθώς η Εκκλησία είναι ο πλέον μαζικός θεσμός του ελληνικού λαού. «Η Εκκλησία της Ελλάδος υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ο πλέον μαζικός θεσμός του ελληνικού λαού και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα δημόσιου λόγου, όπως και κάθε άλλος κοινωνικός φορέας, χωρίς να αξιώνει την επιβολή των απόψεών της στην Πολιτεία» αναφέρει χαρακτηριστικά.