• Αναζήτηση
 • Σε λειτουργία ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός Ζεφυρίου

  Προς χρήση στο επιβατικό κοινό δίνεται την Πέμπτη από τις 6 το πρωί ο σιδηροδρομικός σταθμός Ζεφυρίου, ο οποίος χωροθετείται επί της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών –Κορίνθου

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Προς χρήση στο επιβατικό κοινό δίνεται την Πέμπτη από  τις 6 το πρωί ο σιδηροδρομικός σταθμός Ζεφυρίου, ο οποίος χωροθετείται επί της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών –Κορίνθου μεταξύ του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (Σ.Κ.Α) και του σιδηροδρομικού σταθμού Λιοσίων.

  Πρόκειται για έργο που κατασκευάσθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, εντός υπάρχουσας κατασκευής cut & cover (επανεπίχωσης) της Αττικής Οδού.

  Οι κατασκευές στον Σ.Σ. Ζεφυρίου διακρίνονται σε πέντε ομάδες:

  – Την αποβάθρα -με τους βοηθητικούς της χώρους και τον υπόγειο ηλεκτρομηχανολογικό (Η/Μ) χώρο σε τμήμα της- τα κλιμακοστάσια ανόδου και τα φρεάτια των ανελκυστήρων με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα

  – Τα στέγαστρα κάλυψης των δύο χώρων εισόδου στον σταθμό και τα εξωτερικά και εσωτερικά τοιχώματα αυτών με μεταλλικό φέροντα οργανισμό.
  Τις πρόσθετες εξόδους διαφυγής προς τα άκρα της σήραγγας με εκσκαφή και cut & cover, μέσω διαδρόμων παράλληλων προς τις σιδηροδρομικές γραμμές και εξωτερικών κλιμακοστασίων προς την επιφάνεια στα μέτωπα του cut & cover.

   – Τις κατασκευές και καλύψεις διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των εισόδων.

   Τις Η/Μ εγκαταστάσεις.

  Ο σταθμός παραδόθηκε στον Ο.Σ.Ε. από την ΕΡΓΟΣΕ τον Ιούλιο του 2017.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk