• Αναζήτηση
 • Ολοκληρώθηκε το 17o East Med Yacht Show

  Ολοκληρώθηκε το 17o East Med Yacht Show 2018 που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Μαΐου, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ολοκληρώθηκε το 17o East Med Yacht Show 2018 που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Μαΐου, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

  Στην έκθεση συμμετείχαν 60 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ (Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού), επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά, έλαβαν μέρος 40 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και συμμετείχαν yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από τις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Βραζιλία, Γαλλία, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα.
  Παράλληλα κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις από τις οποίες ενδεικτικά αναφέρονται: Το Forum «Ευθύνη, Ασφάλειες & Διαιτησία για τα Επαγγελματικά Σκάφη», σεμινάριο από την  Loreta Tosca  βραβευμένη  bartender σε διεθνής διαγωνισμούς (3η θέση στον κόσμο για το 2017 με το Bacardi Legacy ), η οποία παρουσίασε την τέχνη των Cocktails χρησιμοποιώντας τον αόρατο πάγο (ice up), YOGA ON DECK από την Νίκη Πετρουλάκη με live DJ set by MARSHA, στο κλασικό παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος «ARKTOS».
  Επιπλέον, σε συνεργασία με την fedHATTA οργανώθηκε συνάντηση και επίσκεψη στα σκάφη από Τουριστικά γραφεία και Τουριστικούς πράκτορες από όλη την Ελλάδα.
  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ενδεικτική, της ανόδου του ενδιαφέροντος για τον θαλάσσιο τουρισμό στην χώρα, είναι η συμμετοχή με περίπτερο του Δήμου Σάμου, τον οποίο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, καθώς και του Λιμενικού Ταμείου Μήλου, τα οποία έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην έκθεση.
  Επίσης η ΕΠΕΣΤ, θέλοντας να τιμήσει και να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην διαφύλαξη και προστασία των θαλασσών και των λιμανιών της χώρας, παραχώρησε περίπτερο, ώστε να τονιστεί και να προβληθεί η συμβολή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην διασφάλιση και την ανάδειξη του θαλασσίου τουρισμού και ειδικότερα του yachting. Στο ίδιο πλαίσιο και με γνώμονα την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη κατά τη διάρκεια όλων των χρόνων του East Med Yacht Show, παραχωρήθηκε περίπτερο στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.
  Το 17ο East Med Yacht Show, διοργάνωσαν η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).
  Το  σαλόνι έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΝΕΕ), ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk