• Αναζήτηση
 • ΟΑΣΑ: Εκδόθηκαν 141.000 κάρτες ανέργων και ΑμεΑ

  Στην έκδοση περίπου 141.000 ηλεκτρονικών καρτών ανέργων και ΑμεΑ, προχώρησαν οι υπηρεσίες του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Περισσότερες από 140.000 αιτήσεις ηλεκτρονικών προσωποποιημένων καρτών ανέργων και ΑμεΑ έχουν διεκπεραιωθεί από τον ΟΑΣΑ. Ειδικότερα, από τις 141.291 εγκεκριμένες αιτήσεις, εκ των οποίων οι 115.922 ανέργων και οι 25.369 ΑμεΑ, το δικαίωμα του δωρεάν κομίστρου έχει φορτιστεί σε συνολικά 134.835 κάρτες.

  Οι δικαιούχοι που έχουν ενεργοποιήσει τις κάρτες τους στα αυτόματα μηχανήματα των σταθμών ή μέσω «έξυπνου» κινητού είναι 110.231 άνεργοι και 24.604 ΑμεΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

  Εντωμεταξύ, οι πύλες για άνεργους και ΑμεΑ έκλεισαν την περασμένη Παρασκευή έκλεισαν για συγκεκριμένες ώρες σε δύο σταθμούς, Αγίας Μαρίνας και Ακρόπολης.

  Η έκδοση της κάρτας ανέργων και ΑμεΑ γίνεται με τους εξής τρόπους:

  Α. Είτε μέσω διαδικτύου (η κάρτα αποστέλλεται στον δικαιούχο και στη διεύθυνση επιλογής του, μέσω ταχυδρομείου. Εάν δεν βρεθεί ο δικαιούχος, έπειτα από δυο ειδοποιήσεις, η κάρτα επιστρέφεται στον Οργανισμό).

  Β. Είτε στα εκδοτήρια προσωποποιημένων καρτών.

  Οι δικαιούχοι καλούνται για την ορθή συμπλήρωση της σχετικής αίτησης και την ακρίβεια των στοιχείων διεύθυνσης αποστολής της προσωποποιημένης κάρτας. Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να επικοινωνούν με τον ΟΑΣΑ στο 11185.

  Η φόρτιση της κάρτας ανέργων και ΑμεΑ με δωρεάν κόμιστρο γίνεται με τους εξής τρόπους:

  Α. Στα 300 αυτόματα μηχανήματα (ΑΜΕΚ), που βρίσκονται σε όλους τους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού, σε στάσεις του Τραμ και σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου των Λεωφορείων και Τρόλεϊ (τα σημεία παρατίθενται αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr). Το δωρεάν κόμιστρο δεν φορτίζεται στα εκδοτήρια.

  Β. Μέσω κινητού τηλεφώνου που διαθέτει λειτουργία NFC, εφ’ όσον έχει εγκατασταθεί στο κινητό η εφαρμογή «Athena Card Αpp».

  Για την μεταφορά / ενεργοποίηση του δωρεάν κομίστρου μέσω ΑΜΕΚ, ο δικαιούχος καλείται να υλοποιήσει τα ακόλουθα βήματα:

  1. Μεταβαίνει σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

  2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγει τη γλώσσα που επιθυμεί και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

  3. Τοποθετεί κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.

  4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, ο επιβάτης επιλέγει το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του.

  Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

  5. Με το πέρας της διαδικασίας, ο επιβάτης αφαιρεί την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνει την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.

  6. Ο επιβάτης ενεργοποιεί το κόμιστρό του με την απλή επαφή της κάρτας του σε ένα επικυρωτικό οχήματος ή σε έναν καρταναγνώστη πύλης σταθμού.ε την απλή επαφή της κάρτας του σε ένα επικυρωτικό οχήματος ή σε έναν καρταναγνώστη πύλης σταθμού.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk