Πέθανε το πρωί ο εκδότης Γιώργος Κουρής σε ηλικία 81 ετών μετά από μάχη μηνών με τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Κουρής γεννήθηκε στο 1937 στο Αργοστόλι. Εκεί εξέδωσε και την πρώτη του εφημερίδα, με τον αδελφό του Μάκη.

Στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα όπου και εξέδωσε τη «Νέα Εφημερίδα», την «Αυριανή», την εφημερίδα «Ο Φίλαθλος», τη «Star», τον «Δημοκρατικό Λόγο», τη «Νίκη» και την «Kontra News». Ακόμη ίδρυσε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ραδιο Αθήνα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Sprint fm».

Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29» και μετά τη μετατροπή του στο σημερινό «Star Channel» το 1993, συνέχισε με την ίδρυση του «Καναλιού 5» που μετεξελίχθηκε σε Alter Channel, του Extra Channel αμέσως μετά, ενώ το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.

Ο Γιώργος Α. Κουρής ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο.

Η κηδεία του θα γίνει στην Κεφαλονιά, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Συλλυπητήρια Ν. Βούτση

Τη λύπη και τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, για τον θάνατο του εκδότη Γιώργου Κουρή.
Ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Ο Γιώργος Κουρής υπηρέτησε, για πολλά χρόνια, τη μάχιμη δημοσιογραφία. Στην οικογένεια, τους οικείους του και ιδιαίτερα στον αδελφό του, πρώην βουλευτή, κ. Μάκη Κουρή, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια από Δ. Τζανακόπουλο

Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε πιστός στη δημοσιογραφία μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.Καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας του στο χώρο της ενημέρωσης άφησε το δικό του ιδιαίτερο αποτύπωμα τόσο ως δημοσιογράφος, όσο και ως ιδιοκτήτης Μέσων.Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Ενωση Κεντρώων για τον θάνατο του Γ. Κουρή

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Κουρή. Ο Γιώργος Κουρής αποτελούσε μέλος της παλαιάς φρουράς των δημοσιογράφων. Το δε κενό που αφήνει δύσκολα θα καλυφθεί.