Στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη ενός ηγετικού, όπως χαρακτηρίζεται, στελέχους της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, μετά την εισβολή στο Βρετανικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη.

Το στέλεχος του Ρουβίκωνα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οριστεί δικάσιμος.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που πραγματοποίησε η ασφάλεια για την επιδρομή μελών του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο, αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας πήραν καταθέσεις από τους υπαλλήλους αλλά και από την διοίκηση. Παράλληλα, εξέτασαν και όλα τα βίντεο που ήταν διαθέσιμα από τις κάμερες ασφαλείας.

Από την επεξεργασία του υλικού, ταυτοποιήθηκε ένα μέλος του Ρουβίκωνα ο οποίος έχει συλληφθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν.

Προκειμένου να διωχθεί ποινικά και να πραγματοποιηθεί η σύλληψη, έπρεπε να το ζητήσει και ο θιγόμενος, στην προκειμένη περίπτωση το Βρετανικό Συμβούλιο. Όταν ρωτήθηκαν οι διοικούντες από της αρχές απάντησαν καταφατικά κι έτσι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.