Κινδύνεψε αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών το οποίο είχε απογειωθεί από την Κωνσταντινούπολη και κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα. Στο αεροπλάνο επέβαινε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος περιέγραψε με ανάρτησή του στο twitter τις δραματικές στιγμές που έζησε ο ίδιος και οι υπόλοιποι επιβάτες στον αέρα, όταν έπαθε βλάβη ο κινητήρας του αεροσκάφους με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να επιστρέψει για αναγκαστική προσγείωση στην Κωνσταντινούπολη πετώντας σχεδόν πάνω από τις στέγες των σπιτιών!

Σοβαρή περιπέτεια στο αέρα για τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, κατά τη διάρκεια πτήσης των τουρκικών αερογραμμών από την Κωνσταντινούπολη στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα. Όπως έγραψε στο twitter τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι επιβάτες στο αεροπλάνο, λαχτάρησαν από την βλάβη που υπέστη το αεροποπλάνο εν πτήσει και σε όλη τη διαδρομή μέχρι το αεροπλάνο να επιστρέψει πίσω εν μέσω δυνατών τριγμών λόγω βλάβης στον κινητήρα.

«Βλάβη στοn δεξί κινητήρα. Απίστευτος θόρυβος & κραδασμοί στην απογείωση. 45’ πετούσαμε στα 1.500 μέτρα με ταχύτητα 335χλμ/ω & με πολύ αργές στροφές γυρίζοντας προς τα πίσω. Στη διαδικασία προσγείωσης έτρεμε το πάτωμα. Οι πιλότοι εκπαιδεύονται για τέτοιες συνθήκες. Ευχαριστώ τον δικό μας». ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο κ Κουίκ για να συμπληρώσει σε νεότερη ανάρτηση :

«Μας έβαλαν σε άλλο αεροπλάνο. Απογείωση σε λίγο».