Στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο 15χρονος γιος του δολοφονηθέντος ζεύγους, όπου και έδωσε κατάθεση ως βασικός μάρτυρας για την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο.

Ο νεαρός ήταν ο μόνος αυτόπτης μάρτυς και δεν αποκλείεται να του ζητηθεί να αναγνωρίσει το πρόσωπο, το οποίο τελεί υπό κράτηση.

Χθες, Πέμπτη, στο Δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο 15χρονος είχε πει στην Αστυνομία ότι ο ένας από τους δύο δράστες, που του μίλησε είχε ακάλυπτο πρόσωπο και μούσι. Επίσης, είχε αναφέρει ότι το πρόσωπο αυτό του είπε πως έχει έναν γιο και γι’ αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γιος των θυμάτων προσήλθε στους ανακριτές συνοδευόμενος από παιδοψυχίατρο και οικεία του πρόσωπα, με τον δικηγόρο της οικογένειας, Γιώργο Παπαϊωάνου, ο οποίος δεν ήταν παρών στην κατάθεση, να δηλώνει ότι «ο ανήλικος στοχοποιήθηκε άδικα».

Είδα, είπε μιλώντας στο ΡΙΚ, αρκετά σενάρια χωρίς υπόσταση. «Ειλικρινά διερωτώμαι, πόσος κόσμος ήταν διατεθειμένος να επεξεργάζεται, να διαδίδει να συζητά τέτοια σενάρια», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαϊωάνου υπέδειξε ότι εκπαιδευτικοί-συμμαθητές, με τους οποίους θα έλθει το παιδί σε επαφή πρέπει να το περιβάλουν με την αγάπη.

Σε εξέλιξη η κατάθεση του 33χρονου

Γύρω στις 15:00 της Παρασκευής κλήθηκε ο 33χρονος ύποπτος στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας για κατάθεση σε σχέση με το διπλό φονικό, με την αστυνομία να στρέφεταιστην αναζήτηση κι άλλου προσώπου για το οποίο φαίνεται να υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή.

Ο 33χρονος που έχει συλληφθεί δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για το έγκλημα και οι αρχές αναζητούν στοιχεία που θα διαλευκάνουν την υπόθεση.