Κλοιό ασφαλείας έχουν δημιουργήσει αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που ανέλαβαν να φρουρούν επί 24ωρου βάσεως τον Τούρκο στρατιωτικό, ο οποίος μετά την απόφαση του ΣτΕ αφέθηκε ελεύθερος.
Πρόκειται για έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Η γειτονική χώρα έχει ζητήσει, τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι σήμερα, την έκδοσή τους, καθώς, όπως υποστηρίζει, και οι οκτώ είχαν λάβει ενεργό μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.
Ο Τούρκος στρατιωτικός είχε πάρει άσυλο με απόφαση της δευτεροβάθμιας αρμόδιας επιτροπής, αλλά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε προσφύγει σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης, με αποτέλεσμα οι δικηγόροι του Τούρκου στρατιωτικού να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να ζητήσουν ο πελάτης τους να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής.
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο έχει δώσει εντολή να φυλάσσεται και να προστατεύεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και να δίνει το παρών στις αστυνομικές Αρχές κάθε μέρα.