Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν χθες το απόγευμα γύρω από την υπόθεση του στυγερού διπλού εγκλήματος στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, 59 ετών. Η σύλληψη γύρω στις 7:30 το απόγευμα από την Αστυνομία ως υπόπτου ενός 33χρονου Ελληνοκύπριου από τη Λευκωσία,αρχικά θεωρήθηκε ότι μπορεί να οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου

Ωστόσο, πληροφορίες του «Φ» της Κύπρου αναφέρουν ότι ο 33χρονος φαίνεται να θεάθηκε στη σκηνή του φονικού κατά την ώρα διάπραξής του, γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμη η σύλληψή του. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο συλληφθείς δεν φαίνεται να συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, ωστόσο έχουν προκύψει μαρτυρίες από πρόσωπα που τον είδαν στην περιοχή.
Ο συλληφθείς δεν είναι ο δράστης του εγκλήματος και γίνονται ενέργειες για να εξακριβωθούν οι λόγοι της παρουσίας του στη σκηνή. Ο συλληφθείς αναμένεται να περάσει από ανάκριση για τους λόγους τους οποίους βρισκόταν το βράδυ του φονικού στην περιοχή.

Νέα κόντρα

Τη θέση ότι ο 15χρονος γιος του ζεύγους δεν εμπλέκεται στο διπλό φονικό του Στροβόλου εξέφρασε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Ματσάκης είπε πως «η δική μου θέση είναιότι πρόκειται για ληστεία που πήγε στραβά. Έχω όλα τα στοιχεία και μπορώ να βοηθήσω τηνΑστυνομία αν μου ζητηθεί. Είμαι στη διάθεση της Αστυνομίας».

Παράλληλα, διερωτήθηκε γιατί η σκηνή έμεινε κλειστή για τόσες μέρες, εκφράζοντας την άποψη ότι έπρεπε να ανοίξει από την ίδια μέρα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Ματσάκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης μιλώντας στον «Πολίτη 107.6», ανέφερε πως «Είναι η άποψη του κ. Ματσάκη. Τα στοιχεία θα τα δουν οι ανακριτές».

Πρόσθεσε παράλληλα, όλα πλέον θα καταγραφούν στο δικαστήριο.

Αναφορικά με την έλευση ειδικού από τηνScotland Yard, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως δεν λήφθηκε ακόμη οριστική απόφαση,