• Αναζήτηση
 • Δεν είχα χρήματα να πάω στο νοσοκομείο λέει η 22χρονη που πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτο

  «Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 έκανα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε θετικό», είπε η 22χρονη που πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017  έκανα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε θετικό», είπε η 22χρονη που πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.
  Οπως ανέφερε: «Αποφάσισα να το πω στον φίλο μου. Όταν τον πήρα, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα κι άλλες φορές, αλλά δεν το σήκωνε. Ήθελα να κρατήσω το παιδί, δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό, υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω το Μάιο. Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ, άρχισα να φοράω και πιο φαρδιά ρούχα.  Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη, τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο. Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη Σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα, όπως κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30. Στον δρόμο για τη Σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά. Γύρισα σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή, κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο… Πανικοβλήθηκα όταν  γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν, όπως και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα». 

  Η κατάθεση της μητέρας

  Στην κατάθεσή της η μητέρα της 22χρονης είπε:
  «Δεν το χωράει ο νους, αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα ούτε καν μια συμβουλή να της δώσω, σαν μάνα, προτού γίνει ό,τι έγινε. Αυτό που έγινε είναι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω». 

  Η γειτόνισσα, που βρήκε το μωρό κατέθεσε:

   
  «Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή μπορούσε να καταλάβει αν αυτό που βλέπαμε στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα».
  Η κατάθεση του αστυνομικού

  «Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ασθενοφόρο, μόλις ερχόταν», είπε από την πλευρά του ο αστυνομικός που πήρε στα χέρια του το άψυχο βρέφος. «Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα  και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν κι ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό». 

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk